Home Crna kronika STRAVIČNA NESREĆA NA AUTOCESTI: Poginulo 14 mladih hokejaša

STRAVIČNA NESREĆA NA AUTOCESTI: Poginulo 14 mladih hokejaša

SHARE

Stravičan sudar koji se dogodio u petak nakon što su se sudarili kamion i autobus koji je prevozio juniorsku hokejašku momčad kanadskog kluba Humboldt Broncos, odnio je najmanje 14 života, potvrdila je kanadska policija u subotu ujutro

Ekipa Humboldt Broncosa putovala je autocestom sjeverno od Tisdalea u provinciji Saskatchewan. Potvrđeno je da je u autobusu bilo 28 ljudi, uključujući vozača. Poginulo je 14 osoba, a još 14 ih je prevezeno u bolnicu s raznim ozljedama, od čega je troje još uvijek u kritičnom stanju.

Kanadski premijer Justin Trudeau na Twitteru je napisao: ‘Ne mogu ni zamisliti kroz što njihovi roditelji prolaze.’

Kamion i autobus sudarili su se oko 17 sati po lokalnom vremenu. Humboldt Broncos, koji igraju u juniorskoj ligi, putovali su na doigravanje protiv Nipawin Hawksa. Popis igrača govori da se radilo o dječacima i mladićima u dobi od 16 do 21 godinu, piše BBC.

Policijski inspektor Ted Munro rekao je da još uvijek pružaju pomoć unesrećenima te da su otvorili centar za informiranje i podršku obiteljima sportaša. ‘Naše misli i molitve su večeras s njihovim obiteljima’, rekao je.

Myles Shumlanski, otac jednog od igrača, stigao je na mjesto događaja nakon što ga je sin nazvao. ‘To je bilo strašno. Došla je dizalica koja je morala pomaknuti autobus.’, prenosi Maxportal.hr