Home Društvo Građani Vrgorca nisu oduševljeni najnovijom vanjskom LED rasvjetom

Građani Vrgorca nisu oduševljeni najnovijom vanjskom LED rasvjetom

SHARE

Nedavno postavljena vanjska LED rasvjeta o kojoj se mjesecima pričalo i iščekivalo,  nije naišla na očekivano oduševljenje građana Vrgorca

Riječ je o projektu zamjene 320 rasvjetnih tjela u Vrgorcu vrijednom 1,5 milijuna kuna koji će donijeti određene uštede, ali na žalost, sustav ne valja. Tako barem tvrde mnogi stanovnici Vrgorca koji se otvoreno žale da nema dovoljno svijetla i da je LED rasvjeta bitno slabija od dosadašnje. Posebno su nezadovoljni stanovnici ulice Pod Glavicom, a građani upozoravaju i na slabu osvijetljenost na kružnom toku gdje se spajaju četiri ulice. – Stupovi sa žaruljama su previsoko pa je na tlu nedovoljno svijetla. Trebalo bi oko toka postaviti par manjih stupova s LED žaruljama kako bi bilo više svjetla i tako smanjila opasnost od nesreća u prometu,  mišljenje je stanovnika Vrgorca.
O problemu sa LED rasvjetom oglasio se i gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić. – Sve ulice u kojima je postavljena LED rasvjeta su dobro osvijetljene osim ulice Pod Glavicom, no tu planiramo postaviti više rasvijetlih stupova, a inače je u planu rekonstrukcija čitave ulice, kazao je za portal Megamedia Ante Pranić.