Home Crna kronika Prebio i izvrijeđao suprugu, a ona odbila svjedočiti protiv njega

Prebio i izvrijeđao suprugu, a ona odbila svjedočiti protiv njega

SHARE

Muškarac (45) iz Križevaca oslobođen je optužbe za obiteljsko nasilje, i to ne zato što ga možda nije počinio, već zato što njegova nevjenčana supruga, kao jedini svjedok nasilja, nije protiv njega htjela svjedočiti na sudu premda je u njihovu stanu intervenirala policija, doznaje Podravski.hr.

Događaj iz sredine rujna 2016. godine nedavno je rješavala križevačka Stalna služba Prekršajnog suda. Muškarac je policijskom prijavom bio optužen da je vikao svojoj dugogodišnjoj djevojci “đubre, daj mi čašu jer ti budem razbio flašu u glavu, kur…”.

Psovao joj je i vikao još i “j….a si se s Bosancem”, a nakon toga ju je napao u kuhinji tako da ju je uhvatio za ramena i šakom udario u potiljak. Taj je udarac ponovio i pored izlaznih vrata kada je nesretnica pobjegla iz stana. Na sudu je optuženi muškarac porekao krivnju. Rekao je da se te večeri vratio kući pijan.

“Posvađali smo se i u afektu svašta rekli jedno drugome, no nisam je napao niti ozlijedio. Policajci su me uhitili i priveli, te pustili sljedećeg dana”, rekao je na sudu dežurnom sucu Darku Lakliji koji je odlučio osloboditi prekršajno prijavljenog muškarca u nedostatku dokaza.

Njegova nevjenčana supruga nije htjela protiv njega svjedočiti. Prihvatila je zakonsku blagodat nesvjedočenja protiv užeg člana obitelji. U cijelom je postupku možda sporno što sud nije razmotrio navode policijske prijave i ispitao policajce koji su uhitili 45-godišnjaka nakon prijavljenog nasilja, piše Podravski.hr.