Home Vijesti STRAVIČAN PROPUST BOLNICE Djevojci greškom ubrizgali formalin i živu je balzamirali, satima...

STRAVIČAN PROPUST BOLNICE Djevojci greškom ubrizgali formalin i živu je balzamirali, satima umirala u mukama

SHARE

Nezamisliva patnja obilježila je posljednje sate mlade Ruskinje Ekaterine Fedjaeve (27) kojoj su liječnici u gradu Uljanovsku tijekom operacije umjesto infuzije zabunom dali formaldehid i na taj je način živu balzamirali!

Kako prenose brojni svjetski mediji, Ekaterina je puna dva dana trpjela strašne bolove nakon čega je pala u komu. Hitno je prebačena u bolnicu u rusku prijestolnicu Moskvu. Srce joj je više puta prestalo kucati, no u više su je navrata uspjeli oživjeti, da bi naposljetku preminula.

Njezina majka optužila je liječnike za ubojstvo, donosi britanski The Sun, a posebno je ogorčena na njih jer smatra da nakon svoje greške nisu učinili dovoljno da pomognu ensretnoj djevojci.

“Imala je strašne napadaje i grčeve, cijelo joj se tijelo treslo. Ni jedan doktor nije došao vidjeti što se događa. Nismo uopće znali da joj je greškom dan formalin. Sada shvaćam da je njezino tijelo iznutra propadalo. Smatram da su ljudi koji su je operirali znali što se dogodilo, ali nisu poduzeli dogovarajuće protumjere”, ispričala je novinarima majka mlade Ruskinje Galina Barišnjikova.

Djevojka je u subotu pokopana, a lokalne vlasti pokrenule su kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo tko je odgovoran za stravičan propust.