Home Gospodarstvo PREGLED CIJENA – EUROPU SAD MOŽETE OBIĆI ZA SMIJEŠNO NISKE CIJENE: Čak...

PREGLED CIJENA – EUROPU SAD MOŽETE OBIĆI ZA SMIJEŠNO NISKE CIJENE: Čak devet niskotarifnih kompanija leti iz Hrvatske

SHARE

Avioni čak devet niskotarifnih kompanija slijeću na hrvatske aerodrome. Njihovi letovi nisu svakodnevni, no hrvatskim građanima osiguravaju da se put neba otisnu u gotovo sve europske gradove za smiješan novac.

EasyJet u Hrvatskoj ima letove iz Pule, Splita i Zadra, a posebno bogata ponuda destinacija pokriva se iz splitske zračne luke. Iz nje je moguće easyJetom stići do Londona, Pariza, Ženeve, Basela, Manchestera, Napulja, Milana, Berlina i niza drugih europskih gradova. Tako, primjerice, u London iz dalmatinske metropole možete odletjeti po prosječnoj cijeni od 120 eura, dok je u sezoni moguće pronaći letove i po cijenama debelo ispod 100 eura.

Niskobudžetni prijevoznik koji u Hrvatskoj preveze najviše putnika je njemački Eurowings i njihovi avioni polijeću iz svih hrvatskih zračnih luka. Popularan je i među mladim gastarbajterima jer iz Zagreba, Rijeke i Pule nudi letove za glavni grad Irske Dublin. Osim toga, nema značajnijeg europskog grada u koji ne lete.

AFP PHOTO/ Peter Muhly

U Splitu i Osijeku operira i mađarska niskotarifna kompanija W!ZZ air. Ponuda destinacija prilično je skromna. Iz Osijeka lete jedino za švicarski Basel, dok iz Splita polijeću za Varšavu i Katowice u Poljskoj te na londonski Luton.

Ryanair, koji polijeće isključivo s aerodroma na Krku može vas odvesti do Frankfurta, Bruxellesa, Londona i Stockholma. Riječ je o prvom niskotarifnom prijevozniku na svijetu čije usluge danas koristi više od 40 milijuna putnika. Njihove tarife zaista mogu biti smiješno niske, primjerice u svibnju iz Pule u Frankfurt možete odletjeti za samo 15 eura, piše Tportal.

(AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI)

Na Hrvatskom tržištu je i britanski FlyBe koji zasad pokriva samo britanske gradove. Iz Splita i Dubrovnika lete za London, dok iz Zagreba pokrivaju Birmingham, Manchester i škotski Edinburgh.

Sličnu ponudu ima i britanski Jet2 koji Split povezuje s gore navedenim gradovima uz dodatak Leedsa i Londona, dok iz Dubrovnika lete i za Belfast, Newcastle i Glasgow.

Norveški prijevoznik Norwegian leti iz Zagreba, Splita i Dubrovnika, a uz cijelu Europu pokriva i istočnu i zapadnu obalu SAD-a (Los Angeles i New York), ali i Miami te Buenos Aires u Argentini. Let od Zagreba do Barcelone, primjerice, platit ćete oko 120 eura, dok je u London moguće odletjeti za manje od sto eura.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Prijevoznik Thomas Cook leti iz svih naših zračnih luka osim osječke. Kod njih je moguće bukirati let za važnije američke gradove, niz destinacija na Karibima i Južnoj Americi, Africi i Aziji.

Tvrtka Vueling, pak, Zagreb izravno spaja s Barcelonom, Zadar i Dubrovnik s Rimom i Barcelonom te Split s Rimom i Firencom. Kartu od Dubrovnika do Rima pronaći ćete već za 50 eura, prenosi Net.hr.