Home Društvo FOTO Organizatori tvrde da je došlo 70 tisuća ljudi; čeka se...

FOTO Organizatori tvrde da je došlo 70 tisuća ljudi; čeka se policija, pogledajte što je snimio dron

SHARE

Organizatori prosvjeda protiv Istanbulske konvencije tvrde da je na prosvjedu bilo 70 tisuća ljudi. Naime, to je broj koji je za Direktno dala Kristina Bašić iz inicijative ‘Hrvatska protiv ratifikacije Istanbulske konvencije’.

Bašić se složila s izvještajem Hine koji je prenio procjene organizatora koji su naveli taj broj.

Predsjednik zaklade Vigilare Vice Batarelo također tvrdi da je došlo čak 70 tisuća. Službene brojke policije još se čekaju.

Na početku prosvjeda jedna od organizatorica spomenula je broj od 20 tisuća. Našalila se da čekaju u redu za kruh i trajekt i da je sreća da u Splitu nema tramvaja.

Mediji pišu da, ako se oduzme površinu štekata, zelene površine, Riva iznosi 10 tisuća metara kvadratnih. To, kako pišu, znači da na Rivi može maksimalno stati 40 tisuća ljudi.

Voditelj Bujice Velimir Bujanec, koji je bio na prosvjedu, objavio je na Facebooku kako je na splitskoj Rivi bilo 100 tisuća osoba.

Podsjetimo da su organizatori tvrdili da je u Zagrebu također bilo 70 tisuća ljudi, a prema službenim podacima policije došlo je pet tisuća. Nesrazmjerne brojke izazvale su prijepore, stoga ne čudi oprez policije.