Home Vijesti Na slavlju naredio pjevačici da ustane i pjeva, rekla da ne može...

Na slavlju naredio pjevačici da ustane i pjeva, rekla da ne može jer je trudna pa ju je upucao

SHARE
Trudna  pjevačica Samira Sindu (28) nasmrt je ustrijeljena na obiteljskom slavlju u utorak navečer u Pakistanu, a glazbenici sada prosvjeduju tražeći pravdu za njeno ubojstvo.
Okolnosti oko ubojstva mlade pjevačice još su nejasne, javlja BBC. Prema trenutnim informacijama, muškarac ju je upucao jer nije htjela ustati dok pjeva, ali on kaže da ju je slučajno upucao dok je pucao u zrak.
Sindu je bila u osmom mjesecu trudnoće. Tragični slučaj dogodio se za vrijeme proslave obrezivanja dječaka u selu Kanga, pored grada Larkana u provinciji Sind.
Muškarac uperio pištolj u nju i naredio joj da ustane
Suprug ubijene, Ashik Samo, rekao je policiji da je muškarac na proslavi uperio pištolj u njegovu suprugu i “prijeteće joj naredio da ustane i pjeva”. Kad je ona rekla da je trudna i da ne može ustati, upucao ju je, kaže Samo.
Ubojica Tarik Jatoi uhićen je, a novinarima ispred suda rekao je da je pucao u zrak u znak proslave i da je metak pogodio pjevačicu slučajno. Zadržan je u pritvoru.
Prosvjednici traže od policije da uhiti drugu dvojicu muškaraca koji su također bili prisutni. Video koji je procurio na društvene mreže pokazuje pjevačicu koja sjedi na pozornici i pjeva uz pratnju glazbenika, kada joj tri muškarca prilaze i daju joj novčanice po običaju. Ona ustaje i nastavlja pjevati. Baš u trenutku kad tri muškarca izlaze iz kadra, čuju se tri hica i ona pada.
Sindu je bila poznata pjevačica na tom području. Objavila je osam albuma narodne i sufijske vjerske glazbe, ali glavni izvor prihoda su joj, kao i mnogim drugim glazbenicima u Pakistanu, bila obiteljska slavlja, prenosi Index.hr