Home Crna kronika Gruđanin u Britaniji uhvaćen s 92 kilograma tableta Diazepama

Gruđanin u Britaniji uhvaćen s 92 kilograma tableta Diazepama

Gruđanin Blago Alpeza uhićen je prilikom pokušaja krijumčarenja oko 92 kilograma tableta

SHARE

Gruđanin Blago Alpeza uhićen je prilikom pokušaja krijumčarenja oko 92 kilograma tableta ”Diazepam” u Ujedinjeno Kraljevstvo, javlja portal Dover.co.uk.

Naime, kako javljaju mediji sa Otoka, 30. ožujka službenici Granične policije Dover’s Eastern Docks zaustavili su u sklopu rutinske kontrole u blizini luke Dover Citroen C5 britanskih registarskih oznaka, prenosi Bljesak.info.

Prilikom pretrage automobila pronašli su tablete ”Diazepam” ulične vrijednosti 250.000 funti.

Portal dalje javlja kako se radi o 27-godišnjem Blagi Alpezi, koji ima hrvatsko državljanstvo, a koji nema prebivalište u Ujedinjenom Kraljestvu, a koji je optužen za pokušaj krijumčanja droge u Ujedinjeno Kraljestvo.

Alpeza je 2. travnja priznao krivicu na sudu u Canterburyu, nakon čega je zadržan u pritvoru, gdje će ostati sve do ponovnog izlaska pred suca, 30. travnja.

Paul Morgan, direktor Granične policije sjeveroistočne Europe je rekao: ”Ovo je bio odličan ulov službenika granične policije. Posjedovanje tableta Diazepam bez valjanog recepta je ilegalno i postojao je veliki rizik da bi se tablete našle na uličnoj prodaji. Akcije poput ove pokazuju koliko su naši službenici predani u borbi protiv droge i koliko radimo na tome da spriječimo dolazak droge u Ujedinjeno Kraljevstvo”.

Dnevnik.ba