Home Zanimljivosti ‘Ostala su smo stopala u cipelama, s izglodanim kostima’: vukovi su u...

‘Ostala su smo stopala u cipelama, s izglodanim kostima’: vukovi su u Imotskoj krajini sijali smrt, pročitajte jezivu vijest iz novinske arhive o užasnoj sudbini troje ljudi

SHARE

Povodom 75. rođendana Slobodne Dalmacije zavirili smo u našu arhivu, evo jedne od vijesti iz davne 1954. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Imotski, 5. II. — Danas kad su mećavo prestale saznali smo tragične vijesti nezapamćenih vijavica. Na području I motske krajine zabilježeno je više smrtnih slučajeva o kojim ma dosad nismo dobili podrobnije podatke. Jedino smo donekle upoznati s tragedijom koja se desila u noći između ponedjeljka i utorka, 1. i 2.veljače.

U ponedjeljak poslije podne Pušić Milan, koji stanu, je pod Zazelinom, nalazio se sa ženom i djetetom i 20-godišnjim prijateljem na svadbi kod nekog poznanika u Ričicama. U veselom stanju Pušič je popio malo suviše vina, u večer videći da se sprema nevrijeme, Pušić je sa prijateljem na konju krenuo kući, dok je njegova žena s djetetom otišla još ranije. Žena sa djetetom je sretno stigla, a o Milanu i njegovom drugu ni traga.

Tek jučer nadležni organi dobiti su nepotpun rezultat sa traganja po terenu između Ričice i Zazelina. 20. godišnji drug Pušića Milana nađen je u snijegu okamenjen držeći u ruci konjski ular. Pušić još nije pronađen. Pretpostavlja se da je izjedan od vukova.
Na istom području desio se još jedan nesretan slučaj. Neki čovjek također iz Ričica, vraćajući se kući po strašnoj vijavici naišao je na vuka (ili više njih). Rezultat ove borbe je jeziv, čovjek je izjeden dok su jedino u cipelama nađena dva stopala sa oglođanim kostima. Ovo su kratke informacije o dva nesretna slučaja koja su se dogodila u okolici Imotskog. Prema neslužbenim podacima, na terenu ove krajine još je bilo nastradalih u snježnoj vijavici, o ćemu ćemo obavijestiti javnost čim dobijemo informacije.