Home Crna kronika Poznati poduzetnik i emigrant iz Hrvatske, pronađen mrtav s više prostrijelnih rana

Poznati poduzetnik i emigrant iz Hrvatske, pronađen mrtav s više prostrijelnih rana

SHARE

Osnivač tvrtke “Dulcich & Sons”, poznate po uzgoju velikog i sočnog kalifornijskog grožđa “Pretty Lady”, ustrijeljen je u srijedu ujutro, javlja The Bakersfield Californian.

Jakov Prosper Dulcich (84) je pronađen mrtav oko 8.30 sati na području avenije Woollomes i ulice South Browning Road s više prostrijelnih rana, izvijestio je ured šerifa. Istražitelji su ustanovili da su Dulchichev SUV i automobil osumnjičenika, najvjerojatnije Sedan, vozili ulicom South Browning Road kada je vozač osumnjičenog vozila ispalio u Dulcichov SUV koji je pritom nastavio voziti te udario u automobil koji se nalazio u zaustavnoj traci.

Vozilo osumnjičenika je nastavilo voziti prema mjestu nesreće, a prema šerifu, vozač se fizički sukobio s vozačem tog trećeg vozila te ispalio bar jedan hitac. Srećom, nije ga pogodio jer je brzinom munje nestao u obližnjem vinogradu.

Osumnjičenik je Latinoamerikanac u ranim dvadesetima, a postoji mogućnost kako su bila dva napadača. Šerif je rekao da istražitelji slijede tragove i pokušavaju odrediti motiv ubojstva.

Dulcich i njegova žena su emigrirali iz Hrvatske početkom 60-ih i nakon godine života u Čileu, doselili su u Delano. Radili su u vinogradu koji je pripadao njegovom ujaku dok nisu uštedili dovoljno da kupe 80 jutara zemlje 1975. godine. Dulcich je počeo stvarati brendove za različite vrste grožđa koje je uzgajao, a 1992. su se počeli otvarati svjetskom tržištu. Godine 1996. osnovana je prodajna divizija tvrtke Sunlight International i izgrađena su prva skladišta. Danas tvrtka ima više od 2600 hektara poljoprivrednog zemljišta i višestruke skladišne prostore na desetke tisuća četvornih metara, piše The Bakersfield Californian.