Home Društvo Teške riječi don Damira Stojića: Zagovarate Istanbulsku, a već ste je prekršili

Teške riječi don Damira Stojića: Zagovarate Istanbulsku, a već ste je prekršili

SHARE

Don Damir Stojić, studentski kapelan, u petak je, nakon ratifikacije Istanbulske konvencije, komentirao postavljanje silueta žena pred zgradom Sabora uoči glasovanja o ratifikaciji Konvencije.

Studentski kapelan u oštrom ( i posprdnom?) tekstu piše da su pristalice konvencije već prekršile članak 2. Istanbulske konvencije i prije samog izglasavanja.

“Danas je ratificirana Istanbulska konvencija. Odmah želim ovim putem prijaviti grubo kršenje čl. 12, stavak 1. Tamo piše: ‘Stranke će poduzeti potrebne mjere za promicanje promjena u društvenim i kulturnim obrascima ponašanja žena i muškaraca s ciljem iskorjenjivanja predrasuda, običaja, tradicija i svih drugih postupanja u praksi koja se temelje na ideji manje vrijednosti žena ili na stereotipnim ulogama žena i muškaraca.’

Naime, jutros pred Saborom Rep. Hrvatske osvanule su silouette ubijenih žena a svaka žena je prikazana u suknji. Strašno.

Užasna predrasuda. Tipičan stereotip. Kakvo je to ponašanje kad netko pretpostavlja da žena nosi suknju? Razočaran sam. Ovaj zločinački čin ukazuje na potrebu brze provedbe IK. Teške povrede konvencije neće biti tolerirane!

Hrvatska treba GREVIO!’, napisao je don Stojić na Facebooku  prenosi Maxportal.hr.