Home Auto Zimska oprema u automobilu od danas vam više nije obvezna

Zimska oprema u automobilu od danas vam više nije obvezna

SHARE

Vozači u Bosni i Hercegovini od danas nisu više zakonski obavezni da posjeduju i koriste zimsku opremu u automobilima.

U Bosni i Hercegovini od 15. rujna do 15. travnja zakonski je obavezno posjedovanje i korištenje zimske opreme za motorna vozila, bez obzira na vremenske uvjete. Kazne za neposjedovanje opreme naplaćivale su se 40 KM.

Kao i svake godine, policijski službenici su provjeravali vozila, a nesavjesni vozači koji nisu posjedovali potrebnu opremu te tako ugrozili sebe i druge sudionike u prometu, kažnjavani su prema zakonskoj odredbi.

Od danas je vrijeme za ljetne gume, a najpopularnije i vjerojatno najrelevantnije testove guma moguće je pronaći na stranicama Njemačkog auto-moto kluba ADAC, dok jednako dobre, ako ne i bolje testove provode specijalizirani magazini kao što je, također njemački, Auto motor und sport.

Za prvo upoznavanje sa aktualnim modelima i njihovim performansama ovo će biti sasvim dovoljni vodiči koji na jednom mjestu okupljaju sve gume koje zanimaju vozače.

Kada je riječ o skladištenju guma, prije skidanja ih treba označiti prema pozicijama (prednje, zadnje), potom ih skinuti i oprati te dobro obrisati, kako bi se spriječila korozija. Također, preporučuje se vađenje zaglavljenih kamenčića i šljunka iz profila gume, prenosi Pogled.ba