Home Šport POTVRĐEN TALENT Sjajani Metkovčanin obranio dva penala u istoj minuti

POTVRĐEN TALENT Sjajani Metkovčanin obranio dva penala u istoj minuti

SHARE

Dva penala u istoj minuti obranio je vratar pločanskog Jadrana Bruno Šutalo! Dovoljno da privuče pažnju. Eto, nema samo Hajduk stručnjaka za branjenje penala (Karla Leticu), već se i Pločani mogu pohvaliti svojim junakom, piše portal ploce.com.hr.

I Šutalo je vezan za Hajduk, no o tome više u nastavku teksta. Dakle, utakmica prošlog kola 3. HNL Jug između Junaka i Jadrana LP završila je 0:0 i to ponajviše zaslugom Šutala, Metkovca rođenog 1998. godine.

U 57. minuti Šutalo je obranio Mornarov penal, no sudac Jurica Matoš iz Solina ponovio je izvođenje smatrajući da je vratar Jadrana prerano izašao s gol-linije. No i drugi pokušaj, Vardićev, Šutalo je zaustavio! Imao je Bruno još par dobrih intervencija te je zaslužio ocjenu 9 našeg dopisnika iz Sinja Miše Gulića. Igrač utakmice!

Naravno da mi je bilo drago. Po gradu me ljudi zaustavljaju i čestitaju. Svi znaju što se dogodilo. Ja sam iz Metkovića, ali pročulo se i u Opuzenu i šire… – kaže nam Šutalo, tvrdeći kako sudac nije bio u pravu što je ponovio izvođenje kaznenog udarca.

Posebne tajne, smatra mladi vratar, nema.

– Ključno je ostati smiren. Probam sačekati igrača do zadnjeg trenutka prateći mu položaj tijela i stopala. Ponekad bude i povika s tribina da te se izbaci iz takta, kao sada u Sinju kada su taman iza mojih leđa bili domaći navijači. Vikali su da ću primiti gol i to je, sa sudačkom odlukom, u meni probudilo inat!

Sigurno nikada nisi obranio dva penala u istoj utakmici?

– Nisam, ali sam zato ove sezone već obranio po jedan penal Kamenu i Neretvancu u Županijskom kupu. Sjećam se da sam i u mlađim kategorijama dobro branio penale. Ovdje u Jadranu sviđa mi se atmosfera i to što imam podršku od svih, u prvom redu trenera Gorana Prolete koji me i doveo – govori nam Šutalo koji je iz matičnog kluba Neretve 2013. stigao u Hajduk.

Bio je jedan od trojice „bilih tića” (uz Marina Karamarka i Ivana Delića) koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu do 17 godina u Čileu 2015. U ljeto sljedeće godine Šutalo je potpisao za Bari, ali je pola godine igrao u niželigašu Potenzi, da bi se početkom 2017. pridružio mostarskom Zrinjskom za koji je branio u juniorskoj ligi.

U Ploče je stigao prošlog ljeta na poziv Prolete iako je, veli, imao i ponude iz višeg ranga. Primarno je htio dobru minutažu i kontinuitet, za što se ove sezone i izborio. Da je talentiran, znalo se i prije. A to je ovom junačkom epizodom u Sinju i pokazao, prenosi Likemetkovic.hr