Home Crna kronika Osveta iz groba: Mrtva majka svjedoči protiv svoga krvnika

Osveta iz groba: Mrtva majka svjedoči protiv svoga krvnika

SHARE

Judy Malinowski posvađala se s bivšim dečkom, Michaelom Slagerom, na benzinskoj postaji u kolovozu 2015. godine. Tijekom svađe on ju je zalio benzinom i zapalio…

Sudac Guy Reece u petak je odlučio da će porota čuti dva sata dugo svjedočenje koje je Judy Malinowski snimila u bolničkom krevetu prije nego je preminula u kolovozu 2017. godine, piše Nydailynews. Majka dvoje djece preminula je u 34. godini, dvije godine nakon što ju je Michael Slager (42) zalio benzinom i zapalio ispred benzinske postaje u Ohiou u lipnju 2015..

Malinowski je pretrpjela opekline trećeg i četvrtog stupnja na oko 90 posto tijela te je morala na 52 operacije nakon napada.

foto: PromoJudy Malinowski

– Judy se borila da se čuje njezina priča. To je prvi korak prema onome što bi trebala biti njezina ostavština – rekla je njezina majka Bonnie Bowes.

Iako je pretrpjela strašne ozljede, Bowes naglašava kako je njezina kći bila sasvim svjesna i lucidna te sposobna dati izjavu o napadu.

– Bila je jako krhka i opečena, ali vrlo je jasno artikulirala što se dogodilo, gdje je bila, opisala je strah koji je doživjela. Jako sam ponosna na nju i znam da ću je jednog dana opet vidjeti, iako će moje srce biti zauvijek slomljeno bez nje – prisjetila se Bonnie posljednjih trenutaka svoje kćeri.

Odluka suca Reecea da dopusti poroti da čuje svjedočenje pokojne Judy je presedan u Ohiou i odvjetnici Michaela Slagera odlučno su se tome protivili jer su rekli da se takvim svjedočenjem optuženiku oduzima pravo na suočenje s tužiteljem.

foto: PromoMichael Slager

Slager je već ranije priznao da je bivšu djevojku zalio benzinom tijekom svađe, ali je tvrdio da ju je zapalio slučajno dok joj je palio cigaretu. U prosincu 2016., Slager je priznao sve točke optužnice i dobio je maksimalnu kaznu od 11  godina zatvora.

Nakon što je Malinowski podlegla ozljedama iz napada, Okružna velika porota odlučila je ponovno pokrenuti postupak, samo su sada tražili smrtnu kaznu za Slagera. Porota za novo suđenje birat će se 6. srpnja.