Home Zanimljivosti OVO MORATE POGLEDATI Cura s Lošinja ostavila je svoju papigu Mitzy samu...

OVO MORATE POGLEDATI Cura s Lošinja ostavila je svoju papigu Mitzy samu doma sa sapunicama. Kad se vratila, pričala je turski

SHARE

Što se dogodi kad ostavite papigu samu doma s upaljenim televizorom? Pa, ako se vrte turske sapunice i ako je pametna kao Mitzy iz Malog Lošinja, velike su šanse da će progovoriti turski.

Sanda Polonijo je tako prije nekoliko dana na Facebook stranici Papige.info objavila snimku svoje dvije i pol godine stare ženke papagaja afričkog sivog žakoa sa simpatičnim opisom: “Odem na posao, pustim joj tv, vratim se doma, ona priča turski”.

‘Ne voli biti sama, pa joj ostavimo upaljen TV’

Mitzy je turski ili neku inačicu tog jezika naučila jer joj je televizija, priča nam njezina vlasnica, odlično društvo kad je sama doma.

“Papige nikako ne vole biti same i kad ih se zapostavi, znaju same sebi čupati perje. Zato joj svaki put kad idemo van iz kuće ostavimo upaljen televizor ili pustimo da se vrti YouTube. A turskih serija ima koliko hoćeš, pa brzo pokupi zvukove”, objašnjava nam Polonijo.

Sivi žakoi inače su popularne kućne životinje, jer zbilja brzo uče jezik i mogu slagati i duže rečenice. Njihova inteligencija može dosegnuti razinu prosječnog devetogodišnjaka, a mogu doživjeti i sto godina. Inače, Mitzy puno priča, ponekad zapjeva, a jako voli slati i puse.

‘Mazi se s mojim dečkom, meni i ostalima ne da ni blizu’

“Dobila sam je kad je imala tri mjeseca i jako se vezala za mog dečka. Oni se maze i ljube, a mene i sve ostale grize i ne da nam blizu, ja je ne smijem ni dirnuti. No, svašta sam je naučila pa mi voli pričati”, kaže Sanda koja je objavila još nekoliko simpa snimki Mitzy, prenosi Telegram.hr.