Home Društvo Goran Bogdan proglašen najboljim europskim glumcem

Goran Bogdan proglašen najboljim europskim glumcem

SHARE
Film “Agape” redatelja Branka Schmidta u HRT-ovoj koprodukciji nakon domaćih priznanja dobio je i prestižno međunarodno priznanje.

Goran Bogdan proglašen je najboljim europskim glumcem za svoju ulogu u filmu “Agape” redatelja Branka Schmidta nastalu u koprodukciji Hrvatske radiotelevizije (HRT) na upravo završenome 19. filmskom festivalu Festival del Cinema Europeo u talijanskome gradu Lecceu.

Nagradu dodjeljuju talijanski filmski kritičari, a u obrazloženju nagrade navodi se kako je Goran Bogdan bio savršen u svojoj teškoj i delikatnoj ulozi svećenika sa strogom civilnom odgovornošću.

Film “Agape” redatelja Branka Schmidta u HRT-ovoj koprodukciji nakon domaćih priznanja dobio je i prestižno međunarodno priznanje. Film počiva na tezi o suočavanju čovjeka sa samim sobom, a sjajan odabir glumca samo potvrđuje redateljsko umijeće HRT-ova iskusnoga redatelja Branka Schmidta, kojemu je ovo dvanaesti igrani film, ističe HRT-ova urednica Maja Gregl.

Dodaje kako joj je drago što je teška uloga svećenika Mirana, koju tumači Goran Bogdan spoznajući u konačnici svojega traganja za ljubavlju Božju ljubav – agape, prepoznata i na ovome 19. izdanju uglednoga festivala europskoga filma u talijanskome Lecceu, piše Hrt.hr.

Uz Gorana Bogdana, koji tumači svećenika Mirana, u filmu glume Pavle Čemerikić, Denis Murić, Darija Lorenci Flatz, Dražen Šivak, Emir Hadžihafizbegović, Alan Katić, Nela Kocsis i Robert Ugrina.