Home Društvo Marija Kikaš: U sljedeća dva mjeseca otvara se rehabilitacijski bazen u Ljubuškom

Marija Kikaš: U sljedeća dva mjeseca otvara se rehabilitacijski bazen u Ljubuškom

SHARE
Ravnateljica Javne ustanove Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe općine Ljubuški Marija Kikaš u intervjuu za Večernji list govori o prvih pola godine djelovanja tog centra, ali i planovima za ubuduće.

Objašnjava koje sve usluge djeca i odrasli s poteškoćama u razvoju mogu dobiti u tom centru te najavljuje otvaranje njegovih vrata i osobama s drugih područja Bosne i Hercegovine.

U rujnu je u Ljubuškom otvorena Javna ustanova Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe općine Ljubuški. Iza vas je pola godine rada. Kakvi su dojmovi? Koliko je jedna takva ustanova potrebna Ljubuškom?

– U prvih pola godine rada mogu reći samo kako je ova ustanova u potpunosti opravdala svoje postojanje. Nažalost, imamo velik broj osoba s raznovrsnim poteškoćama koje su svoju pomoć potražile u našoj ustanovi. Tim tragom svakodnevno ulažemo maksimalne napore kako bismo svim korisnicima pružili odgovarajuću uslugu i upotpunili sadržaje koji još uvijek nisu dovršeni.

Koliko imate korisnika? Koje starosti? Raste li taj broj?

– Trenutačno u ustanovi imamo šezdeset korisnika različitih dobi. Naš najmlađi korisnik ima dvije, a najstariji trideset i tri godine. Broj, nažalost, raste, a sam raspon vrsta bolesti je uistinu raznovrstan.