Home Vijesti Neobičan slučaj na putu Posušje – Tomislavgrad: MUP postavio kameru, za pet...

Neobičan slučaj na putu Posušje – Tomislavgrad: MUP postavio kameru, za pet dana evidentirao 800 prekršaja a onda sve oprostio

SHARE

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegbosanske županije oprostilo je svim sudionicima prometa počinjene prekršaje koje je evidentirala stacionarna prometna kamera SR 520 postavljena za vrijeme uskrsnih dana na magistralnom putnom pravcu Tomislavgrad – Posušje u mjestu Brišnik.

Novopostavljeni radar u blizini osnovne škole i u naseljenom mjestu za samo pet dana registrirao je 800 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Nakon utvrđenog velikog broja prekršaja kamera je iz stacionarnog radara povučena, a kao razlog povlačenja iz MUP-a su, između ostalog , naveli okolnosti uglavnom tehničke prirode. Odnosno, da na dijelu prometnice gdje je postavljena stacionarna kamera nema adekvatnih prometnih znakova upozorenja “radarska kontrola” ili “kontrola brzine”.

Također je napomenuto da je brzina kretanja motornih vozila na ovom dijelu magistralne saoprometnice braćajnice ograničena prometnim znakom ispod 40 kilometara na sat, te je prema mjerodavnim institucijama upućen zahtjev za njegovom izmjenom i povećanjem maksimalne brzine na 60 kilometara na sat.

Uzimajući sve u obzir, stručni kolegij MUP-a je donio odluku da se vremenski period od 29. ožujka do 6. travnja ove godine vodi kao testno razdoblje rada stacionarnog radara, čime se svi prekršaji brišu iz evidencije, prenosi Faktor.ba.