Home Društvo Prije 21 godinu kao beba se opekao vodom iz perilice rublja, Končar...

Prije 21 godinu kao beba se opekao vodom iz perilice rublja, Končar danas mora platiti gotovo pola milijuna kuna

SHARE

Tvrtka Končar 21-godišnjem Zagrepčaninu P. M. G. mora isplatiti 380.800 kuna odštete s kamatama i 112.066,50 kuna parničnog troška jer se kao desetomjesečna beba 1997. opekao na kipuću vodu koja je iscurila iz filtra perilice za rublje.

Nepravomoćnu presudu donio je Općinski sud u Zagrebu te Končar Zagrepčaninu mora platiti gotovo pola milijuna kuna radi naknade štete.

P. M. G. je naime kao desetomjesečna beba zadobio opekline na trećini tijela, hospitaliziran je u bolnici u Klaićevoj te su iza njega deseci operacija.

“Zadobio je opekline obje ruke, trbušne stijenke i obje noge te mu je tijekom prvih pet tjedana u bolnici tri puta napravljena transplantacija kože. S. M. G. danas šepa, ne može trčati, a opekline 30 posto tjelesne površine odrazile su se u poremećajima na emotivnoj strani jer se socijalno izolirao, osjeća sram, prikriva tegobe… S obzirom na sve gore navedeno, tužitelju je bila potrebna pojačana skrb i njega roditelja, provođenje vježbi i masaža opečenih dijelova tijela radi čega mu je tuđa pomoć i njega bila potrebna 5 mjeseci 8 sati dnevno, 7 mjeseci 4 sata dnevno i 6 mjeseci 2 sata dnevno”, navodi se u obrazloženju presude.

Iako je vještačenjima utvrđeno da je proizvođač zadovoljio svu zakonsku regulativu da bi proizvodio perilicu, u uputama nije bilo navedeno da je otvaranje poklopca sigurno jedino kad perilica ne radi.