Home Šport ZLATAN OSVOJIO AMERIKU I U KULTNOM TALK SHOWU “Idem na SP i...

ZLATAN OSVOJIO AMERIKU I U KULTNOM TALK SHOWU “Idem na SP i ne kaže se soccer, nego nogomet!”

SHARE

JIMMY KIMMEL LIVE! je talk show koji gledaju milijuni Amerikanaca, a pojavljivanje u njemu i sjedenje nasuprot provokativnom voditelju po kojem se šou zove stvar je velikog prestiža.

Ali Kimmel je konačno naišao na dostojnog sugovornika jer, sudeći po Zlatanovom nastupu, teško da je odavno tamo bilo ovako karizmatičnog i samouvjerenog gosta. Švedsko-balkanski nogometni genijalac bio je u svom najboljem izdanju, na oduševljenje publike u studiju i pred ekranima. Širokog osmijeha sipao je šale i razmetao se u stilu Muhameda Alija.
Ibra je tako drugi put u malo vremena osvojio Ameriku. Prvo je to napravio holivudskim debijem u gradskom derbiju u prvenstvu. Ušao je u igru za LA Galaxy 20 minuta prije kraja i pri vodstvu LA FC-a 3:1, da bi do završetka utakmice s dva gola, od kojih je jedan volej “s centra”, preokrenuo na 4:3, a nakon toga zabio je jedini gol za pobjedu kod Chicaga.
Nakon što mu se Amerika poklonila zbog postignuća na sportskom terenu, Zlatanu jede iz ruke jer ju je očarao na Amerikancima drugom najvažnijem mjestu – televiziji. U studiju je dočekan burnim aplauzom, a svaki njegov odgovor na Kimmelova peckanja samo je povećavao oduševljene reakcije publike.
Voditelj i gost pretresli su sve teme: od Ibrinog života i igranja u Americi, preko tipične zlatanovske najave dolaska u LA, kada je u Timesu zakupio stranicu da bi gradu poručio “Nema na čemu”, do kulturoloških i jezičnih razlika između Europe i SAD-a.
Kimmel mu je rekao: “Ti nisi odavde i moraš shvatiti da je veoma neobično dobiti ovakvu vrstu podrške i simpatija za bilo što vezano za soccer. Za veliku većinu nas ovdje, soccer je ono što ne želimo da naša djeca igraju, kako ne bi morali ići na njihove utakmice vikendom.”
Ibrahimović ga ja ne to prekinuo, što je popraćeno zvižducima iz publike: “Prvo i osnovno: nije soccer, mi u Europi zovemo ga nogomet (football).”
Kimmel je uzvratio prekidom: “Mi ga zovemo soccer i navikni se na to!”
Ali, Ibra se nije dao: “Ali mi ga zovemo nogomet. A nogomet je najveći sport na svijetu. I zamislite kako je onda kada ste kao nogometaš na samom vrhuncu, iznad svih, kako se osjećate.”
Izdvajamo još neke Ibrine bisere kod Kimmela:
“Da, idem na SP, jer SP bez mene ne bi bio SP!”
“Suigrači u Galaxyju neće biti ljubomorni na mene jer ću od njih napraviti superzvijezde, kao što sam napravio i od tebe.”
“Došao sam u Los Angeles jer sam gradu želio pokloniti dar – sebe.”
“Nisam tipičan Šveđanin porijeklom, ali za Švedsku se zna zahvaljujući meni.”
“Znam da je LA poznat po potresima i kada sam ja zabio svoj prvi gol za Galaxy to je bilo slično, samo što se umjesto toga čuo zvuk mog ulaska u grad.”
“Moja je krivnja što me u Americi opsjedaju navijači, jer kada igraš nogomet kao ja, to se događa.”