Home Crna kronika SINOĆ DRAMATIČNO U HERCEGOVINI: Pokušao zgaziti policajca, drugi pucao da ga zaustavi…

SINOĆ DRAMATIČNO U HERCEGOVINI: Pokušao zgaziti policajca, drugi pucao da ga zaustavi…

SHARE
Prava drama odvijala se sinoć na magistralnom putu Gacko – Nevesinje, gdje je 55-godišnji M.Z. iz Gacka, bježeći od policije automobilom umalo udario policajca PU Trebinje koji je pokušao da ga zaustavi, dok je drugi policajac pucao prema njegovom vozilu kako bi spasio život svog kolege.

“S obzirom na to da se vozač oglušio o zakonito naređenje da se zaustavi, druga policijska patrola zaustavlja službeno vozilo u desnoj traci i davanjem svjetlosnih signala pokušava zaustaviti putnički automobil. 

Prilikom nailaska, vozač passata se vozilom prestrojava u lijevu traku, usmjerava automobil na policijskog službenika, koji se u tom trenutku sklanja iza službenog vozila kako bi izbjegao direktni udar, a drugi policajac upotrebljava vatreno oružje u namjeri da zaštiti život kolege”, kazali su iz PU Trebinje.

Kako piše portal “Faktor.ba”, nakon što je vidio drugu patrolu sa desne strane puta, koja ga je pokušala zaustaviti, M.Z. se vozilom nije zaustavio niti usporio, već je stisnuo na gas i zamalo udario policajca koji je stajao ispred službenog vozila. Drugi policajac je, kako bi spasio svog kolegu, pucao prema njegovom automobilu.

Passat se prestrojio u lijevu traku i nastavio voziti prema Gacku.

Policajci su uspjeli ga zaustaviti u blizini raskrsnice za mjesto Lukavice, u opštini Gacko, te je utvrđeno da se radi o M.Z. On je uhićen, a dežurni tužitrelj Okružnog tužiteljstva u Trebinju događaj je kvalificirao kao kazneno djelo napad na službenu osobu u vršenju službene radnje.

M.Z. se, inače, nalazio na tjeralici MUP-a RS nakon što je, prema pisanju spomenutog portala, pobjegao poslije izricanja presude u trebinjskom Okružnom sudu. On je osuđen na tri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su poginuli Dragan Pješčić (47) i njegove kćerke Slađana (17) i Dragana (16) iz Lipnika kod Gacka.

Nesreća se dogodila 2009., a za devet godina njemu je presuđivano tri puta. Kazna mu je, sa početne četiri godine, smanjena na tri, nakon čega je on, navodno, pobjegao u Srbiju.