Home Šport BOLJI I OD IVERSONA Dario Šarić ispisao klupsku povijest Sixersa, ali internet ga...

BOLJI I OD IVERSONA Dario Šarić ispisao klupsku povijest Sixersa, ali internet ga još slavi zbog lica iz ‘Sam u kući’

SHARE

Philadelphia 76ersi preksinoć su slavili u Miamiju 128-108 i poveli 2-1 u seriji prvoga kruga doigravanja NBA lige, a Dario Šarić zabio je 21 koš i ispisao klupsku povijest kao prvi igrač Sixersa koji je u svoje prve tri utakmice doigravanja zabio najmanje 20 koševa.

Legendarni Allen Iverson je, recimo, na četiri od svojih prvih pet utakmica playoffa ukrcao najmanje 30, ali u drugoj je ostao na 13. Osim toga, niti jedan igrač uopće u NBA ligi to nije učinio nakon Anthonyja Davisa 2015. godine, iako bi već u noći na nedjelju to mogao učiniti rookie Utah Jazza Donovan Mitchell, koji je u prve dvije utakmice protiv Oklahoma Cityja zabio 27 i 28 poena.

Šarić se opet pokazuje kao jedan od ključnih igrača Sixersa, kojima su kao glavnu manu uoči doigravanja spočitavali nedostatak iskustva u tako važnim utakmicama. A Šiši, iako je prvi put u NBA doigravanju, ima hrpu takvih utakmica na nižoj razini, posebno onaj spektakularni Final Four ABA lige u Beogradu 2014., kad je Cibonu senzacionalno odveo do naslova.

Nakon ove utakmice raspoloženje u Philadelphiji opet je vrhunsko, ali na internetu se još vrte Šarićevi memeovi s druge utakmice ove serije, koju je dobio Miami, a naš reprezentativac nakon jedne sudačke odluke napravio je grimasu koja je mnoge podsjetila na Macaulaya Culkina iz filma “Sam u kući”, pa čak i na čuvenu sliku “Krik” Edvarda Muncha. Ako ste ih propustili, evo najzanimljivijih.