Home Vijesti “PONOS DOMOVINE” Gimnazija Ljubuški najbolja ekipa, Širokobriježanin najbolji pojedinac

“PONOS DOMOVINE” Gimnazija Ljubuški najbolja ekipa, Širokobriježanin najbolji pojedinac

SHARE

Na polufinalnom natjecanju “Ponos domovine” koju istoimena udruga iz Zagreba organizira i ove godine, u amfiteatru Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu održano je završno natjecanje za učenike srednjih škola iz Bosne i Hercegovine, u kojima se nastava izvodi na hrvatskom jeziku i nastavnom planu i programu.

Sa završnoga bh natjecanja dvije ekipe iz Bosne i Hercegovine izborile su nastup na finalnom natjecanju u Zagrebu, prenosi Radio Široki Brijeg.

Prvo mjesto osvojili su učenici Gimnazije Ljubuški, dok je drugo mjesto pripalo učenicima Srednje strukovne škole Široki Brijeg, a treće mjesto osvojili su učenici KŠC Don Bosco iz Žepča.

Učenici Gimnazije fra Dominika Mandića osvojili su peto mjesto, No, učenik Gimnazije Marko Sesar sa ostvarenih 96,9 bodova bio je uvjerljivo najbolji u testu znanja iz povijesti, znanosti, sporta, kulture, religije i ostalih društvenih disciplina. Na natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa iz Županije Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske županije i Žepča.

Kao i proteklih godina pokrovitelj cjelokupnoga natjecanja je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a u sportskom dijelu Hrvatski olimpijski odbor.

Finalno natjecanje održat će se od 26. do 28. travnja u Policijskoj akademiji u Zagrebu, prenosi Dnevnik.ba