Home Šport LEGENDARNI SENIJAD IBRIČIĆ POTVRDIO SENZACIJU I NAJAVIO POVRATAK NA POLJUD U VELIKOM...

LEGENDARNI SENIJAD IBRIČIĆ POTVRDIO SENZACIJU I NAJAVIO POVRATAK NA POLJUD U VELIKOM STILU! Vjerujte, Džeko i ja ćemo skupa zaigrati za Hajduk!

SHARE

Poziv iz ‘Dežele” nas i nije iznenadio, nije čudo da se javio kad je takva prigoda:

  • Želim čestitati mome nezaboravnom Stanku Poklepoviću rođendan, veliku obljetnicu. Čitao sam da me se sjeća i pamti po dobru, pa i ja želim reći kako je to za mene jedan od najboljih trenera koji su me trenirali, ako ne i najbolji, a nadasve je bio poseban čovjek koji je prilazio s izraženom ljudskom crtom i osobnošću… – kaže nam Senijad Ibričić, jedna od Hajdukovih “desetki” koje se pamte, piše Slobodna Dalmacija.

Dali smo mu broj mobitela šjor Špace, oni će sigurno popričati o seriji “Lud, zbunjen, normalan” koja je i onda bila popularna kad su zajednio brodili “bijelim brodom”, pa su nas time znali zabaviti i na zajedničkim pressicama.

– Osluškivat ću događanja u Poljudu koliko budem mogao prije moje utakmice, a onda i pogledati… Imam i ja ovdje mogućnost da budem u tijeku, sve se gleda, pa i ja pratim Hajduka obavezno. Moglo bi ove opet biti u tijesno kao davno, konačno ponovno. Kao u moje doba. I publike će biti. Velika je stvar da se Marko Futacs oporavio, njega izuzetno cijenim. I Mijo Caktaš dobro da se vratio, s njim opet lopte imaju dušu, zna dodavati i opasan je – vidi se kakve igrače Ibro voli.

 

Prenosimo informaciju kako ulaznica u subotu nije bilo u prodaji, a Ibričić stišće palčeve Hajduku, vraća se na derbi od 40.000 gledatelja iz veljače 2009. i pobjedu 2:0 kontra Dinama…

– Uh, to mi je možda i najdraži gol u karijeri, ukrao sam loptu Robettu Kovaču i potom je zabio. Predivno u fantastičnom ambijentu. Te smo godine bili blizu trofeja, ali tek dogodine smo osvojili kup i igrali Europsku ligu.

Sedam godina je prohujalo da je otišao, u Moskvu, a prije dvije Ibričić je bio blizu povratku:

– Bilo pa prošlo, bio sam blizu, da… Znate, Hajduk je moj klub, uvijek, a u Domžalama mi ide dobro. Dva smo boda od Maribora, sedam od Olimpije, na putu smo za Europu, to je bitno. Zadnjih 13 nismo izgubili. Želim Hajduku da pobijedi danas i da osvoji duplu krunu. To je jasno. Mislim da ove godine imamo opet dobru šansu. Mi. Hajduk.

Javlja li se Edin Džeko?

– Čujemo se mi redovito.

A što je s obećanjem da ćete makar zadnju godinu u karijeri zaigrati zajedno za Hajduk?!

– Živa istina, ali to sigurno neće biti iduća, Džeko je sad “top”, na vrhuncu… Možda i prvak Europe postane s Romom. Čujte, rekao je, rado je dolazio do mene u Split i u Poljud i na turnir Četiri kafića. Rečeno jest, pa sad treba pričekati da se i ostvari. Pitat ću ga ja – smije se Ibričić.

Podsjeća nas da su se Edin i on sprijatelji u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i otad su veliki prijatelji sa zajedničkim planovima. O tom, drugom zgodom…, piše Slobodna Dalmacija