Home Crna kronika ZATEKLI IH U GAĆAMA: Ruske tajne službe objavile video uhićenja terorista, planirali...

ZATEKLI IH U GAĆAMA: Ruske tajne službe objavile video uhićenja terorista, planirali su napad za vrijeme SP-a

SHARE

Ruske tajne službe uhvatile su osumnjičene teroriste u dva grada koja će biti domaćini Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Policija je objavila video iz Sankt Peterburga koji prikazuje dramatično uhićenje sedmorice muškaraca koje se sumnjiči da su bili u kontaktu s regruterima terorista.

Njih nekoliko bilo je samo u gaćama kad ih je presreo policijski tim kojeg su činile snage Ministarstva unutarnjih poslova i FSB-ovih tajnih agenata.

Trojica muškaraca su uhićena, a jedan je ubijen pak kada su obavještajci razbijali terorističku ćeliju Islamske države u gradu Rostov na Donu, nedaleko od Volgograda.
Radi se o dvojici 21-godišnjaka iz središnje Azije koji su se pripremali na sudjelovanje u terorističkom činu u Sankt Peterburgu, a istražitelji su kazali kako će i ostale zadržati u istražnom zatvoru.
Skupina je optužena da je komunicirala s regruterom terorista putem aplikacije Telegram messenger, koja je u Rusiji u procesu blokiranja.

Očekivali su da će ih regruteri poslati na trening za teroristički napad.

‘Vođa terorističke ćelije detonirao je eksplozivnu napravu i pritom je poginuo, no ostalih troje je uhvaćeno’, priopćio je FSB i dodao da se radi o muškarcima koji su slijedili naredbe pripadnika Islamske države u Siriji.

Oružje, municija i improvizirane eksplozivne naprave koje su planirali koristiti u napadu na regiju Rostov policija je oduzela od tri člana islamističke ćelije, kao i uređaje za komunikacija i elektroničke uređaje u kojima su bili pohranjeni teroristički propagandni materijali.

‘Tijekom operacije, vođa ćelije je pružao otpor te je detonirao improvizirani eksplozivni uređaj i podlegao fatalnim ozljedama’, ističe FSB koji je terorizam identificirao kao glavnu prijetnju Svjetskom prvenstvu.