Home Gospodarstvo BRZA LOVA Čapljinka za tri minute uvjerila investicijsku komisiju da joj daju...

BRZA LOVA Čapljinka za tri minute uvjerila investicijsku komisiju da joj daju 39.000 KM

SHARE

Trud, rad i zalaganje vrijedne Jasmina Ćušić iz Višića kod Čapljine, sa mostarskom adresom, diplomiranog profesora engleskog jezika i književnosti, koja se umjesto poslom u struci počela baviti uzgojem i internet prodajom eko povrća, domaćeg i zdravog, uzgojenog bez upotrebe štetnih kemijskih tvari, prepoznala je i Fondacija Mozaik.

Na nesvakidašnjem događaju održanom u Sarajevu u organizaciji Fondacije Mozaik , Jasmina je u samo tri minute prezentirala svoju društveno odgovornu ideju za biznis “Eko s juga”, te uvjerila investicijsku komisiju da je njena ideja spremna za tržište.

Za ideju je dobila investiciju u iznosu od 18.000 maraka za izgradnju plastenika kao i dodatnu mentorsku podršku od 21.000 maraka.

Domaće eko povrće i voće “Jasmina”, omiljeno među Hercegovcima, proizvodi se na dvije lokacije – u Višićima i u Nevesinju i u sezoni ima i preko 25 različitih kultura. Plan je da u novom plasteniku bude 15 sorti povrća, čemu se Jasmina mnogo raduje.

– Sa Fondacijom Mozaik smo mjesecima radili na izradi projekta i poslovnog plana. Oni nude mladim biznisima kompletnu podršku u svim segmentima pokretanja biznisa, tako da svako ko ima bilo kakvu ideju može da ih kontaktira i pokrene svoj biznis. Meni je zaista žao što mediji ne šire priču o Fondaciji Mozaik još više, jer su jedna od svijetlih točki u mraku ove države – kazla je Jasmina Ćušić.

Ovim je dobila mogućnost da poveća proizvodnju kvalitetnog povrća i voća, priliku da proširi tržište u drugim gradovima BiH, iz kojih već postoji veliko zanimanje i da radi na jačanju poljoprivrednika u Hercegovini.

Pored Jasmine, još deset mladih biznis timova iz cijele BiH je dobilo investicije za svoju predočenu ideju. Jedanaest nepokolebljivih mladih poduzetnika i poduzetnica je zasigurno inspiriralo mnoge mlade ljude da se odvaže i pokušaju provesti i svoju poslovnu ideju u djelo, prenosi Caportal.in