Home Crna kronika Marko Ostojić, svjedok protiv inspektora optuženih za trgovinu drogom pronađen je mrtav,...

Marko Ostojić, svjedok protiv inspektora optuženih za trgovinu drogom pronađen je mrtav, a slučaj je zaključen kao samoubojstvo

SHARE

Marko Ostojić, jedan od svjedoka Specijalnog tužiteljstva RS-a u postupku protiv bivših inspektora CJS-a Banja Luka optuženih za trgovinu drogom, pronađen je mrtav, a slučaj je zaključen kao samoubojstvo.

Kako saznaje srpskainfo.com, tijelo mladića pronađeno je u potkrovlju kuće u izgradnji u Čelincu nakon čega je obaviještena policija koja je obavila očevid.

Prema neslužbenim informacijama, 34-godišnji mladić je ostavio oproštajno pismo, koje je dostavljeno obitelji.

Marko O. bio je jedan od svjedoka tadašnjeg Specijalnog tužiteljstva RS na suđenju osmorici inspektora CJS-a Banja Luka, koje su teretili za trgovinu drogom, te iznude iskaza i druga kaznena djela.

Presude inspektorima koji su osuđeni na višegodišnje robije nedavno je ukinuo Ustavni sud BiH, odlukama Ustavnog suda BiH i Vrhovnog suda RS-a pušteni su na slobodu, te ih očekuje ponovljeno suđenje.

Tijekom svog svjedočenja u veljači 2015. godine Marko O. je u Okružnom sudu Banja Luka ispričao da su mu optuženi inspektori tijekom “saslušanja” u policijskoj postaji slomili ruku.

– Uhitili su me na autobusnom stajalištu dok sam čekao autobus. Tražili su drogu, a prilikom uhićenja inspektor me udario po nogama, nakon čega su me ugurali u bijeli Mercedes. Zatim su me odveli u Policijsku postaju u Čelinac, gdje su me tukli, udarali nogom u glavu i polomili ruku, ispričao je u veljači 2015. godine tijekom svjedočenja u banjolučkom Okružnom sudu pokojni Marko O.

U siječnju prošle godine Marko O. je u Čelincu napao dvojicu policajaca Dalibora K. i Damira S, prijeteći im pištoljem, nakon čega je optužen za napad na službenu osobu.

Prema optužnici koju zastupa Tužiteljstvo, Marko O. je 22. siječnja prošle godine oko 22.45 prišao policijskom automobilu i udario šakom u staklo.

– Kada su policajci otvorili staklo i upitali zašto to radi, Marko O. ih je upitao: “Da li me se sjećaš”. Nakon ovoga Marko O. je izvukao pištolj “CZ M57” i njime zaprijetio policajcima. Tada im je rekao “Sada ćete se sjetiti šta je bilo” i usmjerio oružje ka policajcima. Policajac Damir S. mu je kazao da spusti oružje i počeo da ga ubjeđuje da preda pištolj, dok ga je Dalibor K. uhvatio za ruku i pokušao da mu otme oružje. Došlo je do naguravanja i otimanja za pištolj. Tom prilikom je Dalibor K. zadobio lakšu ozljedu ruke, a Marko O. je pao na asfalt zajedno s oružjem. Nakon toga su se policajci udaljili od njega i obavijestili svog šefa smjene koji je poslao Postrojbu za podršku koja je uhitila Marka O., navodi se u optužnici Tužiteljstva.

Na suđenju koje je počelo u siječnju ove godine vještak psihijatar je zaključio da Marko O. nije sposoban za suđenje.

– Njegovo trenutno psihičko stanje je nestabilno i potrebno je sprovesti intenzivan psihofarmatski tretman. On je procesno nesposoban da prati suđenje, zaključio je vještak psihijatar, nakon čega je sud odgodio postupak za srpanj ove godine.

Iz Policijske uprave Banja Luka su potvrdili da im je prijavljeno samoubojstvo Marka O.

– Policijski službenici su uz prisustvo mrtvozornika obavili očevid na mjestu pronalaska beživotnog tijela tridesetčetverogodišnjaka u kući u Čelincu. Obavljenim očevidom i na osnovu prikupljenih informacija utvrđeno je da nema elemenata kaznenog djela, priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.