Home Crna kronika Federalna policija zbog iznude uhitila četiri osobe, oštećenom prijetili da će ubiti...

Federalna policija zbog iznude uhitila četiri osobe, oštećenom prijetili da će ubiti njega i njegovu obitelj

SHARE

Tijekom srijede policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva kantona Sarajevo i angažman Specijalne policijske jedinice FUP-e, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva ‘Escape’, na području Kantona Sarajevo, u cilju dokumentiranja osoba koje se dovode u vezu sa kaznenim djelima ‘Iznuda’ iz člana 295. i ‘Ugrožavanje sigurnosti’ iz člana 183. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata i vozila na više lokacija na području općina Novi Grad i Ilidža, kao i dva ugostiteljska objekta, te su lišene slobode četiri osobe iz Sarajeva inicijala A.C. (1997.), K.G. (1995.), A.S. (1987.) i A.Ć. (1989.).

Navedene osobe se sumnjiče da su od jedne osobe iz Sarajeva u prethodnom periodu u više navrata iznuđivali novac i imovinu upućujući mu pri tome ozbiljne prijetnje po njegov život, kao živote bližih članova njegove obitelji, navodi se u priopćenju FUP-e.

Prilikom lišenja slobode i pretresa navedenih osoba pronađen je i oduzet novac koji se dovodi u vezu sa navedenim kaznenim djelima, kao i vatreno oružje, streljivo, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti.

Osobe lišene slobode bit će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predate Županijskom tužiteljstvu kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu. Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, piše Bljesak.info.