Home Društvo Svečano proslavljena 27. obljetnica 4. gardijske brigade, Krstičević citirao Gojka Šuška

Svečano proslavljena 27. obljetnica 4. gardijske brigade, Krstičević citirao Gojka Šuška

SHARE

Obilježavanje 27. godišnjice osnutka Četvrte gardijske brigade na splitsku Rivu u subotu dovelo je svu silu naoružanja i opreme Hrvatske vojske, grad je nadlijetala akrobatska skupina ‘Krila oluje’, a nakon postrojavanja i svečanog mimohoda održan je prigodni program. Ministar obrane Damir Krstičević, jedan od njenih ratnih zapovjednika, ponovio je izjavu Gojka Šuška da ‘Hrvatska ima sedam brigada koje su dobro ustrojene i obučene – ali jedna je udarna i pobjednička, Četvrta brigada’

“Ogromna žrtva je plaćena za slobodu i hvala svima na tome. Vidite i danas da smo s narodom i da naš narod voli vojsku. Crvena beretka je simbol snage i pobjede u Domovinskom ratu, a s našim sposobnostima mi smo trajan jamac mira i sigurnosti”, kazao je Krstičević, donosi Tportal.

Odbio je komentirati nove izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Zatvorio sam tu temu, mi smo pobjednici i fokusirani smo na budućnost. Pozivam hrvatski narod da bude pobjednički jer on to jest”, nadodao je.

Potvrdio je da će u svibnju formalno biti primljen u Kuću slavnih kopnene vojske SAD-a i to protumačio kao ogromno priznanje njemu osobno i pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci.

Među prisutnima bio je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.