Home Crna kronika Otac osumnjičen da je silovao 14-godišnju kćerku pokušao samoubojstvo

Otac osumnjičen da je silovao 14-godišnju kćerku pokušao samoubojstvo

SHARE

Na prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Šapcu sudija za prethodni postupak odredio je pritvor Mirku P. (42) iz Koceljeve, zbog sumnje da je više puta silovao 14-godišnju kćerku.

Zločin je prijavila baka, kojoj se djevojčica požalila, a kada je saznao da ga traži policija, otac silovatelj pokušao je da izvrši samoubistvo.

“Osumnjičeni se tereti za teži oblik silovanja za koji je zaprijećena zatvorska kazna od 5 do 15 godina. Na prijedlog tužilaštava određen mu je pritvor i postupak će dalje teći svojim tokom. Djevojčica je na svu sreću dobro i nema fizičke povrede”, potvrdio je za Novosti glasnogovornik Višeg javnog tužilaštva Milan Milutinović.

Zbog zaštite identiteta maloljetnog lica on nije mogao da pruži više detalja, ali kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi djevojčica je, navodno, prvi put silovana kada je imala samo 10 godina.

Nikome nije smjela da se požali jer joj je otac prijetio, a isto djelo seksualnog zlostavljanja, prema navodima djevojčice, dogodilo se i prije dve godine.

“Kada je otac za vikend pokušao da je ponovo napastvuje, riješila je da više ne šuti i pozvala je baku u koju ima veliko povjerenje. Starica je bila šokirana, ali nije časila ni časa nego je odmah pozvala policiju”, navodi izvor Novosti.

A tada je počela drama! Kada je shvatio zašto ga traži policija, Mirko P. je sjeo u auto i punim gasom otišao od kuće, da bi se nedaleko odatle zakucao u drvo.

Najverovatnije pokušao je sebi da sebi oduzme život, ali je zadobio tek lake povrede.