Home Zanimljivosti Navijačice optužuju: “Tjerali su nas da se slikamo u toplesu dok su...

Navijačice optužuju: “Tjerali su nas da se slikamo u toplesu dok su bogataši gledali”

SHARE

Navijačice Washington Redskinsa, kluba igrača američkog nogometa, tvrde da su ih na jednom putovanju natjerali da zabavljaju bogate sponzore koji su, uz to, bili prisutni dok su obnažene pozirale za kalendar.

Oba su se incidenta dogodila tijekom putovanja u Kostariku 2013. godine, a pet navijačica sve je opisalo za New York Times.

Tijekom boravka u resortu Occident Grand Papagayo, u Culebra Bayu na zapadnoj obali Kostarike, djevojke su navodno bile zabrinute zbog manjka privatnosti te smatraju da klub nije učinio ništa kako bi se osjećale sigurnije.

Također su ispričale da su im za vrijeme boravka u resortu bile oduzete putovnice. Klub je na to odgovorio da je skupljanje putovnica na međunarodnim putovanjima standardno i da se to radi iz sigurnosnih razloga.

Djevojke su ondje bile na snimanju za kalendar, a za neke su fotke morale pozirati u toplesu. Tvrde da je na to snimanje bilo pozvano više muškaraca koji su bili sponzori tima ili vlasnici VIP loža na stadionima.

“Kad je jedna od mojih prijateljica pozirala gotovo gola, morale smo oko nje napraviti ljudski zid kako bismo je zaštitile od tih likova koji su buljili u nju. Bila sam strašno ljutita jer su bili tamo”, ispričala je jedna od navijačica.

Navodno je čak devet navijačica dobilo upute da moraju izaći u noćni klub i zabavljati sponzore, a neke od njih tvrde da su te upute došle od njihove voditeljice.

“Poticali su nas da pijemo i flertujemo. Imala sam osjećaj da se ponašaju kao da su nam svodnici”, tvrdi navijačica.

“Nikad ne bih žene stavila u takav položaj. Potičem ih da budu jake i izbore se za sebe. Ubijaju me ovakve optužbe”, rekla je Stephenie Jojokian.

“Svaka navijačica Redskinsa zaštićena je ugovorom koji joj osigurava sigurno i konstruktivno okruženje. Posao koje one obavljaju u zajednici, ali i na putovanjima i način na koji podupiru naš tim nešto je čime se i klub i fanovi ponose”, dio je službene izjave kluba.

Ovo nije prvi put da su se pobunile navijačice nekog kluba iz nacionalne lige. Dvije bivše navijačice nedavno su podnijele službene pritužbe na uvjete rada. Pritužbe se odnose na navodnu diskriminaciju i radno okruženje koje ne dopušta navijačicama da profitiraju od svog rada, prenosi Index.hr