Home Zanimljivosti Ljubav iz romana zgodne Hercegovke i američkog košarkaša

Ljubav iz romana zgodne Hercegovke i američkog košarkaša

SHARE

Kada je američki košarkaš Jerel Blassingame 2013. potpisao ugovor s KK Cibona, vjerojatno nije mogao ni slutiti da će u hrvatskoj metropoli pronaći veliku ljubav.

Naime, markantni Jerel zaljubio se u Ivanu Pavlović, mladu ekonomisticu koja je radila u marketingu prestižnog hotela Esplanade, a ta visoka razina poslovanja donijela joj je i posao u modnoj perjanici Gucci u Cannesu, gdje trenutačno radi i živi sa suprugom Jerelom Blassingameom.

– Upoznali smo se u Zagrebu dok je Jerel igrao za Cibonu, bili smo u izlasku sa zajedničkim prijateljima koji su nas upoznali. Odmah smo imali osjećaj da se znamo sto godina, kao najbolji prijatelji. U početku smo zaista i bili samo prijatelji, a poslije je prijateljstvo preraslo u vezu – otkriva 30-godišnjakinja dodavši čime ju je osvojio njezin šest godina stariji suprug.

– Mislim da smo svi vizualne osobe pa me privuklo to što je bio drukčiji, u smislu da je bio jedina osoba u klubu elegantno odjevena, uz to je bio odmjeren i samozatajan. Šalu na stranu, privukao me njegov karakter, uvijek se smije, spreman je na ples, pjesmu, ali i konstruktivan ozbiljan razgovor. Kao i ja, voli putovati i upoz-navati nove kulture.

U svakodnevnom životu savršeno se dopunjujemo, što on misli, to ja kažem i obrnuto. Kod Jerela posebno volim to što me uvijek potiče na više i bolje, tjera me da budem najbolja moguća verzija sebe – ističe Ivana koja se tijekom veze sa sportašem preselila u Poljsku, gdje je tada dobio novi ugovor. Ondje ju je i zaprosio, a ispričala nam je i kako su zaruke izgledale te je li bio šokiran kulturološkim razlikama s obzirom na to da dolazi iz Amerike.

– Zaprosio me u kućnoj predbožićnoj atmosferi, uz večeru i filmove, spontano i prirodno. Razgovarali smo već o tome pa nije bilo neke posebne pompe ili iznenađenja. Jerel je osoba koja će se usred tjedna bez posebnog povoda pojaviti sa cvijećem i uvijek će reći da su to male geste kojima pokazuje da me cijeni i poštuje svaki dan, a ne samo u nekim posebnim, društveno nametnutim prigodama. Mogu slobodno reći da Jerel više voli Zagreb nego New York. Naravno, uvijek je mjesto rođenja posebno, ali više mu odgovara Zagreb i naš način života pa nismo ni planirali živjeti u Americi. Naš je dom u Zagrebu. Tijekom ljeta provedemo dva ili tri tjedna s njegovom obitelji i prijateljima u Americi, a potom smo u Zagrebu, na našoj obali te u Zagorju s mojim roditeljima i sestrom – ističe Ivana.

Atraktivan par vjenčao se prošle godine, a Ivana nam je ispričala dojmove: – Vjenčanje je bilo spontano, intimno i skromno, uz moje roditelje i sestru. Vjenčali smo se u matičnom uredu u mom rodnom Zaboku, naime, po mami sam Zagorka, a po tati Hercegovka, a nakon toga imali smo večeru u krugu obitelji. Pravu feštu za cijelu obitelj i prijatelje planiramo iduće ljeto, i to ili na nekom od naših ili na Bahamskom otočju, iako bi to lako mogao biti i Cannes, gdje trenutačno živimo. Iskreno, ni Jerel ni ja nismo osobe od posebnih ceremonija i procedura, više želimo okupiti cijelu obitelj i dobro se zabaviti – kaže lijepa ekonomistica koja govori čak šest stranih jezika i trenutačno usavršava sedmi – francuski.

Znanje jezika mnogo joj je pomoglo na svim putovanjima na kojima su bili nakon vjenčanja, od Meksika do Dubaija, pa i kada se selila sa suprugom. Nakon Poljske, Jerel je igrao u Grčkoj, a sada je potpisao ugovor za klub na jugu Francuske. Supružnici u slobodno vrijeme uživaju u šetnjama, odlasku u kino, kuhanju, a Ivana je iznimno ponosna na plemenit projekt svojeg supruga. – Riječ je o košarkaškom kampu JBLASS Skills Academy, koji će se od 27. do 29. lipnja održati u Domu košarke Cedevita.

Voditelj kampa je moj suprug, a pridružit će mu se njegovi prijatelji Kenneth Faried, košarkas NBA momčadi Denver Nuggets i američki olimpijac, Demonte Harper, košarkaš ruskog Zenit St. Peterburga, također bivši igrač Cibone, te Jerelovi bivši suigrači Filip Krušlin i Martin Juna-ković, kao i treneri iz Francuske i New Yorka te Jerelovi najdraži treneri Slaven Rimac i Jurica Golemac.

Riječ je o jedinstvenom međunarodnom košarkaškom kampu koji na jednome mjestu okuplja mlade nade od devet do 18 godina te profesionalne košarkaše i trenere koji žele poboljšati svoje vještine pod budnim okom profesionalaca iz NBA-a te europske i hrvatske košarke.

Moj suprug obožava Zagreb, ali i rad s djecom jer im želi pružiti priliku da treniraju i upoznaju se s košarkom, što bi im mogla biti motivacija i inspiracija za daljnji napredak. Također, kao hrvatskom zetu san mu je igrati za hrvatsku reprezentaciju. Trenutačno je najbolji playmaker francuske lige pa bi htio pridonijeti hrvatskoj reprezentaciji – zaključuje lijepa Ivana Blassingame, prenosi Story.hr