Home Zanimljivosti MAKARSKA Gosti već divljaju po apartmanima, a raskalašene prizore gledaju djeca: pogledajte...

MAKARSKA Gosti već divljaju po apartmanima, a raskalašene prizore gledaju djeca: pogledajte kako tulumare obnaženi Poljaci i Poljakinje, ‘pola Dalmacije’ su digli na noge, a sebi ugrozili život

SHARE

Mladi Poljaci, kršni i nabildani, a povremeno i obnaženi, te njihove jednako mlade sunarodnjakinje, u kupaćim kostimima i vrućim hlačicama, remetili su javni red i mir na dosad čak i za makarske prilike nezabilježen način.

Ništa neobično, reklo bi se, ekipa je došla na odmor i malo se pustila od kraja. Nisu ni prvi posljednji. Uostalom, koliko smo samo puta pisali o razularenim turističkim zabavama začinjenima alkoholom i okončanima golotinjom na javnome mjestu. Zato je Grad i odlučio reagirati, i o tome smo nedavno pisali, no Poljaci iz naše današnje priče sve su preduhtrili. I ljeto i redare.

Unajmili su kuću na Zelenki, na Putu Požara, i pretvorili je u privatnu rezidenciju. U kojoj, odlučili su ne obazirući se na hrvatske propise i zakone koji se, zapravo, nimalo ne razlikuju od europskih, pa tako i poljskih, imaju pravo raditi što ih je volja.
Čitatelj Makarske kronike ih je tako snimio u čitavom nizu nedoličnih radnji, pri čemu je kulminacija uslijedila kolektivnim penjanjem na kosi krov i hodanjem po istom.

Uz, naravno, činjenje buke priličnije nekim drugim živim bićima. I skidanje hlača umjesto pozdrava svima koji su ih zamijetili kako u pola bijelog dana plešu na rubu tri kata visoke obiteljske kuće.
Pokazivanje “muškosti” i stražnjice posebno im se omililo, pa su istu poruku Makaranima slali i s balkona svojih apartmana, što su, da slučajno ne ostane neprimijećeno, junački, a poznato je kako većih junaka od pijanih “svatova” nema, “šerali” i po društvenim mrežama.
Mladost, ludost? Možda. No, što da je netko nastradao? Da se poskliznuo, da mu se pod nogom izmaknula kupa kanalica? Tko bi bio kriv? Vlasnik apartmana koji ih je primio i nije izbacio čim su počeli raditi nered? Susjedi koji su ih gledali i snimali? Agencija koja ih je dovela u Makarsku? Komunalni redari koji još nisu počeli raditi ljetni posao? Policija koju treba zovnuti nekoliko puta prije nego iziđe na teren?

– Raspalili su glazbu, techno, i čitavo susjedstvo digli na noge. Ne trebam ni govoriti kako su djeca reagirala na njihovo ponašanje i stalno skidanje – govori nam jedan od susjeda veselih Poljaka sa Zelenke.

Upozoravali su ih, veli, da ne luduju po krovu, da se smire, no oni bi nakon toga samo udarili kontru.

– Spuštenih bi se hlača hvatali za genitalije, pokazujući nam što misle o našim prosvjedima – kaže čitatelj Slobodne Dalmacije.