Home Crna kronika Nemilosrdnom ubojici mladog Bosanca Samira Draganovića doživotna robija

Nemilosrdnom ubojici mladog Bosanca Samira Draganovića doživotna robija

SHARE

Zbog ubojstva dizajnera Samira Draganovića (23) porijeklom iz Ključa, koje se dogodilo 5 studenog 2017. godine na željezničkoj stanici Knockholt u Kentu, Jamie Simmons (37) ovisnik o teškim drogama u četvrtak je na sudu u Londonu osuđen na doživotnu robiju. Prema važećim britanskim zakonima, ubojica će minimalno iza rešetaka provesti 26 godina, piše BHDINFODESK Birmingham

U totalno neprovociranom napadu Simmons je nesretnom Draganoviću zadao preko 40 uboda mačetom. Mladi Bosanac je tom prilikom pružio otpor, ali nažalost protiv sebe je imao nemilosrdnog ubojicu s hladnim oružjem.

Simmons je Draganovića ostavio između željezničkih šina, slučajno je mrtvog Bosanca nekoliko sati kasnije otkrio jedan mašinovođa vlaka koji je uočio nepokretno tijelo. U prvi mah, policija je mislila da je Samira udario vlak, što govori o teškim povredama koje je zadobio, međutim nakon detaljne istrage i pregleda CCTV utvrđena je prava istina i ubojicu je stigla zaslužena kazna.

Za izricanje presude poroti u Londonu trebalo je samo 90 minuta vijećanja, posao im je “olakšao” sam Jamie Simmons koji je u istrazi priznao ubistvo “iz nehata”, uz tvrdnju da se ničega ne sjeća,te da je tu noć bio pijan. Porota i sudija mu nisu povjerovali, jer je on imao podeblji kriminalni dosije. Ubica i ubijeni se nisu poznavali, jednostavno Samir se nažalost u pogrešno vrijeme našao na pogrešnom mjestu. Nesretni mladić se u prvi mah pokušao očajnički udaljiti od ubojice, međutim on ga je proganjao dok mu nije zadao smrtonosne ubode.

Inače, zločinac je bio redovni korisnik kokaina i heroina, ranije je u više prilika koristio hladno oružje. Nasuprot ubojici, mladi Bosanac Samir Draganović je bio izuzetno cijenjen dizajner u svojoj kompaniji, a obitelj i prijatelji su ga opisali kao jednu izuzetno finu osobu, piše Dnevnik.ba