Home Život ŽICANJE PAŽNJE: Vlatka Pokos raspisala se o ustašama i partizanima, šokirala se...

ŽICANJE PAŽNJE: Vlatka Pokos raspisala se o ustašama i partizanima, šokirala se kad su joj “.. sve po spisku”

SHARE
Bivša pjevačica i voditelja Vlatka Pokos na Instagramu je napisala kako je  ponosna na partizane koji su se borili na strani svjetla i kako prezire fašiste kao i one koji ih veličaju danas u Hrvatskoj.

‘Citirat ću povjesničara Tvrtka Jakovinu: “‘…Sabor Republike Hrvatske ne samo da se srami Dana pobjede, srami se bitaka na Neretvi i Sutjesci gdje su poginule tisuće Hrvata koji sudjelovaše u NOB-u. Ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ političke elite gotovo pa posve su legalizirale u Republici Hrvatskoj.

Štoviše, ploča s pozdravom ‘ZDS’ bila je mjesecima u Jasenovcu, pa zato već tri godine Vlada Republike Hrvatske sama, bez predstavnika žrtava, komemorira datum proboja iz logora’, napisala je na svom Instagram profilu Vlatka Pokos, te podvukla: ‘Ponosna sam na partizane koji su se borili na strani svjetla i prezirem fašiste, kao i one koji ih veličaju danas u Hrvatskoj!’
Objavu je ilustrirala fotografijom partizanske brigade i, očekivano, stekla novu ‘brigadu neprijatelja’, koji se  na različite načine izruguju s bivšom televizijskom voditeljicom i pjevačicom, koja je nove životne izazove pronašla u Kanadi, odakle vodi i blog Explore Mediterranean

‘Nakon mog jučerašnjeg posta doživjela sam degutantne napade i poruke, čak od nekih ljudi koje sam smatrala prijateljima. U Hrvatskoj ukoliko nisi ustaša i znaš nešto o povijesti, proglašen si izdajicom, komunistom, jugonostalgičarem.

‘Nadam se da će nestati Ilčići, Markićke, Batareli…’

Nisam niti jedno od toga, željela sam Hrvatsku kao i ostalih 96% građana na referendumu. Duboko sam razočarana onim što je Hrvatska danas. Leglo korupcije, mržnje, lopovluka, profašizma i revidiranja povijesti.

Vjerujem da je to najveći razlog iseljavanja iz Hrvatske. Sanjam o civiliziranoj zemlji koja prihvaća i tretira sve ljude jednako. Nažalost, većina se utapa u bolesnom nacionalizmu i mržnji.Maloumnici ne shvaćaju da bez partizana Hrvatske ne bi bilo. Fašistička NDH bila bi kažnjena i raskomadana između velikih sila.

Ali opet, potrebno je malo zdravog razuma i povijesnih činjenica da bi se moglo razmišljati na normalan i objektivan način.

Vlatka se nekad se slikala razgolićena da bi došla u medije, a danas, u vrijeme Bleiburga, koristi ustaše i partizane, o čemu ima skromna znanja. da bi užicala malo medijske pozornosti.

Vlatka, ima i drugih načina za doći u medije, piše Maxportal.hr