Home Crna kronika Muškarac koji je orobio Splitsku banku ostavio papirić s dirljivom porukom, objasnio...

Muškarac koji je orobio Splitsku banku ostavio papirić s dirljivom porukom, objasnio zašto se odlučio na razbojništvo…

SHARE

U ruci je imao papirić, a preko lica zelenu kiruršku masku. Na papiriću je pisalo: “Ovo je pljačka. Trebam novac za operaciju djeteta, HZZO mi ne želi pokriti troškove liječenja”. Ruku je stavio u torbicu i rekao da ima oružje, ali ni u jednom trenutku nije ga pokazao.
Službenici banke predali su mu sav novac, 30-ak tisuća kuna, sav gotovinski iznos koji su u ponedjeljak ujutro imali u poslovnici.

Riječ je o manjoj poslovnici OTP banke u Stonskoj ulici 1 u zagrebačkom naselju Središće, smještenoj u stambenoj višekatnici gdje su i ugostiteljski lokal te frizerski salon, piše Jutarnji.
Preko puta poslovnice banke je trgovački centar, a kako nam je rekao jedan od konobara u kafićima nedaleko od opljačkane poslovnice, razbojnik je zamaknuo iza poslovnice u Ulicu Josipa Knifera.
Kako smo neslužbeno doznali, razbojnik za kojeg procjenjuju da mu je 40-ak godina iza sebe je ostavio dosta tragova jer je prstima dirao staklo te su tehničari iz ekipe za očevid uspjeli “skinuti” kvalitetne otiske prstiju, pa ako su u digitalnoj bazi podataka, vrlo vjerojatno će biti brzo identificiran.
Ovakav “modus” pljački nije rijetkost
Poslovnica koju je opljačkao već je jednom ove godine bila na meti razbojnika, a lani su izvedene četiri dovršene i jedan pokušaj pljačke poslovnica OTP banke (bivše Splitske banke) na području grada, pri čemu još nije riješena oružana pljačka poslovnice na gradskom trgu u Samoboru prije više od dvije godine.
Poslovnica u Stonskoj opremljena je vratima koja otvaraju službenici, pod videonadzorom je, a ima i blagajnu s vremenskom odgodom. Lopov s kirurškom maskom vjerojatno nije bio sumnjiv službenicima.
Poslovnica je nakon razbojstva zatvorena, a u Središću su još poslovnice Privredne banke Zagreb i Hrvatske pošte koje su također već nekoliko puta bile na meti razbojnika.
Inače, ovakav “modus” pljački nije rijetkost ni u Hrvatskoj ni u svijetu. Posljednji slučaj dogodio se u 2016. godine kada je opljačkana poslovnica Erste banke kod Cibone, kada je razbojnik u invalidskim kolicima došao s papirićem na kojem je zaprijetio bombom, piše Slobodna Dalmacija.