Home Nekategorizirano Pjesnički prvijenac Ivice Vizentanera predstavljen u Ljubuškom – audio i foto

Pjesnički prvijenac Ivice Vizentanera predstavljen u Ljubuškom – audio i foto

SHARE

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom u utorak navečer predstavljena je zbirka poezije Ivice Vizentanera.

Riječ je o Vizentanerovom književnom prvijencu, a promocija je privukla velik broj Ljubušaka, te se u Vijećnici tražila stolica više.

“Neopisivo sam presretan što je ova zbirka poezije, u kojoj je sabrano 80 pjesama, napokon ugledala svjetlo dana. Posrijedi su pjesme pisane za mojeg srednjoškolskog obrazovanja, razdoblja u kojem je nastalo oko 300 raznovrsnih pjesama. Sretan sam što su iste otrgnute od zaborava prolaznosti, stoga zapravo i ovaj simboličan naziv zbirke poezije, “Svjetlo iznad prolaznosti”, rekao je Vizentaner za Radio Ljubuški nakon promocije.

On je dodao kako se pjesme koje se nalaze u ovoj zbirci dotiču raznih tema.

“Ima duhovne tematike, ljubavne, inspiracija su mi zapravo bili svakodnevni životni događaji i motivi”, objasnio je Vizentaner.

Otkrio nam je kako već radi i na drugoj zbirci za koju se nada da će uskoro biti izdana.

“U posljednjih godinu dana pripremajući ovu zbirku pezije, bio sam izrazito motiviran pa sam napisao velik broj pjesama iz takozvanog zrelijeg životnog sadržaja”, dodao je i naveo kako pjesme piše u kasnim večernjim satima, kada pozavršava sve poslove.

Uz autora, o zbirci poezije su u utorak govorili recezenti prof. Mate Grbavac i fra Goran Azinović, dok je moderatorica Anamarija Nosić pročitala recenziju koju je napisao Ante Tomić.

Fra Goran Azinović je istaknuo kako ga veseli izdavanje ove zbirke jer je ono jedan znak da je u tijeku jedna kulturna obnova grada.

“Ja kada sam otišao iz Ljubuškog, Ljubuški se počeo ponovno graditi, međutim prava obnova grada započinje u Knjižnici”, izjavio je, između ostalog, Azinović, dok je prof. Mate Grbavac istaknuo kako je radosno gledati radosne ljude koji su došli slušati poeziju.

Za glazbeni dio večeri pobrinuli su se učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški i ženska pjevačka skupina Izvor iz Studenaca.

Poslušajte razgovor s Ivicom Vizentanerom

Poslušajte izlaganje prof. Mate Grbavca

Poslušajte što je naveo fra Goran Azinović