Home Zanimljivosti Upoznajte djevojku iz BiH koja se bori za titulu miss Amerike

Upoznajte djevojku iz BiH koja se bori za titulu miss Amerike

SHARE

Titulu najljepše djevojke američke savezne države Idaho nedavno je ponijela dvadesetjednogodišnja Tea Draganović, čiji su roditelji porijeklom iz mjesta Donja Ljubija, nadomak Prijedora.

Ona je pobijedila na natjecanju za miss Idaho 2018. i predstavljaće ovu saveznu državu na izboru za najljepšu djevojku Sjedinjenih Američkih Država, pišu Nezavisne novine.

Draganović je prvo dijete iz braka Edgara i Enise Draganović, koji su kao izbjeglice tijekom rata u Bosni i Hercegovini stigli u SAD, a pored nje ovaj bračni par ima i mlađeg sina.

“Presretni smo zbog uspjeha naše kćeri, nismo mogli ni zamisliti da bi se nešto takvo moglo dogoditi, a desilo se. Ponosni smo na nju, jer ona je jedno divno stvorenje, kako u odnosu prema obitelji, tako i okolini”, kažu sretni roditelji.

Draganovići žive u Boiseu, glavnom gradu države Idaho, gdje je Tea nedavno s velikim uspjehom okončala studij medicine, te odlučila da u naredne dvije godine dodatno usavrši zanimanje kojim će se baviti. Kaže kako su je prijatelji nagovorili da se prijavi za izbor najljepše djevojke, ali da se nije nadala pobjedi, pišu Nezavisne novine.

“Vjerujte, ovom natjecanju se u Americi poklanja velika pozornost. U posljednje vrijeme neprestano me zovu novinari i fotoreporteri, gostujem u televizijskim emisijama i nekada to zna biti iscrpljujuće. Ono što predstoji je natjecanje za miss SAD-a i trenutno su u tijeku dvotjedne pripreme na kojima se družim s drugim djevojkama koje su izabrane za najljepše u svojim državama. Pripreme su veoma naporne jer se mnogo putuje i ispunjene su brojnim sadržajima i obvezama”, kaže Draganovićeva.

Njen hobi i velika ljubav je folklor, kojim se bavi još od pete godine, i trenutno je trener folklorne sekcije koja postoji u Boiseu i okuplja ljude s prostora Bosne i Hercegovine koji žive i rade u tom gradu. Tea kaže kako nije zaboravila svoje korijene i da s roditeljima svake druge godine dolazi u zavičaj gdje provodi po nekoliko tjedana. “Ponosna sam na podneblje i kulturu kojoj pripadam, a ono što posebno volim i cijenim je upoznavanje tradicije i običaja drugih naroda”, kaže Draganović, prenosi Bljesak.info