Home Društvo (FOTO) Djevojka iz BiH bori se za titulu najljepše djevojke u Americi

(FOTO) Djevojka iz BiH bori se za titulu najljepše djevojke u Americi

SHARE

Titulu najljepše djevojke američke savezne države Idaho nedavno je ponijela 21-godišnja Tea Draganović, čiji su roditelji porijeklom iz mjesta Donja Ljubija kod Prijedora.

dnevnik.ba

Ona je pobijedila na natjecanju za Miss Idaha 2018. i predstavljat će ovu saveznu državu na izboru za najljepšu djevojku Sjedinjenih Američkih Država, piše Avaz pozivajući se na medije iz SAD-a.

dnevnik.ba

Draganović je prvo dijete iz braka Edgara i Enise Draganović, koji su kao izbjeglice tijekom rata u Bosni i Hercegovini stigli u SAD, a osim nje, ovaj bračni par ima i mlađeg sina.

dnevnik.ba

– Presretni smo zbog uspjeha naše kćeri, nismo mogli ni zamisliti da bi se nešto takvo moglo dogoditi, a dogodilo se. Ponosni smo na nju, jer ona je jedno divno stvorenje, kako u odnosu prema obitelji tako i okolini – kažu sretni roditelji.

dnevnik.ba

Draganovići žive u Boiseu, glavnom gradu države Idaho, gdje je Tea nedavno s velikim uspjehom okončala studij medicine te odlučila da u iduće dvije godine dodatno usavrši zanimanje kojim će se baviti. Kaže kako su je prijatelji nagovorili da se prijavi za izbor najljepše djevojke, ali da se nije nadala pobjedi.

– Vjerujte, ovom natjecanju se u Americi poklanja velika pažnja. U posljednje vrijeme neprestano me zovu novinari i fotoreporteri, gostujem u televizijskim emisijama i nekada to zna biti iscrpljujuće. Ono što slijedi je natjecanje za Miss SAD i trenutno su u tijeku dvotjedne pripreme na kojima se družim s drugim djevojkama koje su izabrane za najljepše u svojim državama. Pripreme su veoma naporne jer se mnogo putuje i ispunjene su brojnim sadržajima i obvezama – kaže Draganović.

Njen hobi i velika ljubav je folklor, kojim se bavi još od pete godine, i trenutno je trenerica folklorne sekcije koja okuplja ljude s prostora Bosne i Hercegovine, koji žive i rade u gradu Boiseu.

Tea kaže da nije zaboravila svoje korijene i da s roditeljima svake druge godine dolazi u zavičaj, gdje provodi po nekoliko tjedana.

– Ponosna sam na podneblje i kulturu kojoj pripadam, a ono što posebno volim i cijenim je upoznavanje tradicije i običaja drugih naroda – kaže Draganović.