Home Kultura U Ljubuškom predstavljeno troknjižje o generalu Slobodanu Praljku

U Ljubuškom predstavljeno troknjižje o generalu Slobodanu Praljku

SHARE

U srijedu u večernjim satima u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom predstavljeno je troknjižje o preminulom generalu Slobodanu Praljku. U sklopu programa kojim se generala Praljka želi očuvati od pada u zaborav predstavljene su tri knjige: “General Praljak I. – drugo prošireno izdanje”, “General Praljak II. – U obrani hrvatskog naroda” i “General Praljak III. – S prijezirom odbacujemo Vašu presudu.

Program koji je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Podružnica Ljubuški u suradnji s Općinom Ljubuški. Knjige su predstavili autori Marko Tokić, Miroslav Međimorec i Josip Pečarić.

„General Praljak, kao nitko drugi, znao je da haška presuda nije samo presuda pojedincima nego da je to presuda jednom narodu. Stoga, osim čina samožrtvovanja, nije imao drugo rješenje kako pokazati da jedan mali narod ima pravo na svoju obranu, jednakost i ravnopravnost s drugim narodima i da žrtvom svojih najboljih sinova zaslužuje slobodu“, rekao je u svojemu obraćanju dr. Marko Tokić.

„Mi moramo zastati i upitati se: je li ovo javno samožrtvovanje bilo uzaludno? Kolika je naša kapljica u čaši otrova koji je ispio general Praljak?, upitao je Tokić, dodajući da je potrebno uistinu krenuti u borbu vlastitim snagama, uz veliku spremnost na žrtvu.

Miroslav Međimorec i Josip Pečarić u svojim su izlaganjima predstavili osobna iskustva s generalom Slobodanom Praljkom te su istaknuli njegovu ljudsku i profesionalnu veličinu.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Ljubuški, a program je vodila Bjanka Medić, piše Ljportal.com