Home Crna kronika VIDEO Pogledajte kako je monstrum Šunjerga hladno dočekao presudu od 40 godina...

VIDEO Pogledajte kako je monstrum Šunjerga hladno dočekao presudu od 40 godina zatvora

SHARE

ŽUPANIJSKI sud u Zadru osudio je danas Tina Šunjergu na 40 godina zatvora zbog okrutnog ubojstva roditelja.

Od tih 40 godina oduzet će mu se vrijeme koje je proveo u zatvoru, a osim njega osuđen je i njegov prijatelj koji je s njim bio u autu kada je majci pucao u glavu.

Taj prijatelj dobio je godinu dana uvjetno, s rokom kušnje od tri godine jer kazneno djelo koje je počinio Tin Šunjerga nije prijavio.  Reporter Indexa bio je na izricanju presude Tinu Šunjergi te je izricanje kazne od 40 godina zatvora i snimio.

Kako je Šunjerga hladno primio dugogodišnju kaznu zatvora pogledajte u videu:

Sudilo mu se zbog ubojstva roditelja iz osvete

Šunjergi se stavljalo na teret da je 25. ožujka prošle godine, između 14:30 i 17 sati, ubio roditelje iz osvete jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda, piše Index.hr

Maksimalna kazna za to kazneno djelo je i do 50 godina zatvora. Ipak, sud je 20-godišnjem Šunjergi mogao presuditi kao maloljetniku, a u tom bi slučaju maksimalna kazna bila 10 godina

On je tog dana iz sefa obiteljske kuće uzeo pištolj, a onda nazvao prijatelja i, lažući mu, pozvao ga da zajedno idu u Šibenik. Zajedno su otišli u polje gdje je bila Tinova majka Silvana koja ih je obojicu ukrcala u svoj Citroen Saxo.

Tin Šunjerga sjedio je na stražnjem sjedištu, odmah iza majke, te joj je oko 16:30 sati tijekom vožnje uperio pištolj u glavu i ubio je.

Nakon majke ubio i oca

Povlačenjem ručne kočnice zaustavio je automobil, a njegov prijatelj pobjegao je kad je vidio da je ovaj pucao na rođenu majku.

Šunjerga se s tijelom u vozilu odvezao kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i beživotno tijelo majke, a onda se, u namjeri da ubije i oca, pješice vratio do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj, gdje je oko 17 sati došao u garažu u kojoj je bio njegov otac, inače policijski službenik.

Šunjerga je prvo u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine kako bi nečujno repetirao pištolj, a potom hicem iz pištolja ocu ispalio metak u predio potiljka glave.

Pogledajte izjave odvjetnika i tužitelja nakon izricanja presude

Pogledajte snimku uhićenja mladića koji je ubio svoje roditelje

Kronologija dvostrukog ubojstva koje je šokiralo Hrvatsku

Pogledajte snimku sprovoda roditelja Tina Šunjerge