Home Politika Bošnjački mediji brane migrante da nisu ISILovci: Što ih niste sebi ostavili...

Bošnjački mediji brane migrante da nisu ISILovci: Što ih niste sebi ostavili onda?

SHARE

Rano jutros kolona autobusa koja je bila pod policijskom pratnjom krenula je iz Sarajeva prema Mostaru. Kako saznaje HMS kolona izbjelica krenula je ranije iz Sarajeva mimo dogovora s vlastima HNŽ-e jer ne postoji suglasnost da se oni smjeste u Salakovcu.

U ovom trenutku oni su ušli na područje HNŽ-a u Konjicu i ne zna se kako će se cijela situacija razvijati. Simptomatično je kako se izbjeglice razmještaju na područja Srednje Bosne i Hercegovine, posebice ako se imaju najave kako među stotinama tisuća imigranata koji su preplavili cijelu Europu moglo bi biti i nekoliko stotina ili čak i tisuća terorista, pripadnika različitih islamističkih terorističkih organizacija poput ISIL-a, koje u tom moru migranata teško može identificirati i obavještajna služba, upozoravaju sigurnosni stručnjaci.

Podsjećaju da je nekoliko stotina pripadnika Al-Qa’ide iskoristilo metež tijekom rata u BiH i nakon njega i prebacilo se na Zapad, među kojima i brojni pripadnici brigade Al Mudžahed koji su došli iz islamskih zemalja ratovati na strani Bošnjaka.