Home Politika Mediji tvrde da je SIPA dobila naredbu zbog migranata ispitati šefa policije...

Mediji tvrde da je SIPA dobila naredbu zbog migranata ispitati šefa policije u HNŽ-u, saslušanje počinje u 18 sati

SHARE

 

Tužiteljstvo BiH izdalo je naredbu SIPA-i da sasluša policijskog komesara MUP-a HNŽ-a Iliju Lasića, saznaje Žurnal iz više izvora.

Lasić bi trebao biti saslušan do kraja dana u vezi sa njegovom jutrošnjom naredbom da se spriječi prebacivanje emigranata iz Sarajeva u izbjeglički centar u Salakovcu.

Podsjećamo, jutros oko 10 sati naoružani pripadnici MUP-a HNŽ-a su po naredbi komesara Lasića na Ivan Sedlu zaustavili kolonu autobusa u kojima su bili migranti, a koji su po odluci Vijeća ministara trebali biti prebačeni u izbjeglički centar nadomak Mostara. Prilikom ove akcije, hercegovački policajci su rekli da im je naredbu izdao komesar Ilija Lasić.

Nakon toga reagirao je državni ministar sigurnosti Dragan Mektić koji je ovaj čin nazvao državnim udarom, te je od Tužiteljstva BiH zatraženo da do kraja dana poduzme sve adekvatne mjere kako bi Lasić i njegovi naredbodavci bili procesuirani zbog antiustavnog djelovanja.

Kasnije danas dežurna državna tužiteljica Merisa Nurkić izdala je usmenu naredbu da SIPA, zasad u svojstvu svjedoka, sasluša Lasića. U ovim trenucima pripadnici SIPA-e su na terenu, a Lasićevo saslušanje, kako saznaje Žurnal, trebalo bi započeti najkasnije do 18 sati, piše Žurnal.

Podsjetimo, s druge strane stigle su posve oprečne situacije, iz Mostara optužuju Sarajevo da se slanjem migranata pokušava destabilizirati HNŽ.