Home Politika VIDEO Rumunjska premijerka osramotila se pred Plenkovićem

VIDEO Rumunjska premijerka osramotila se pred Plenkovićem

SHARE
Dok se Andrej Plenković bori s neugodnim posljedicama afere Hotmail, njegova rumunjska kolegica Viorica Dăncilă, s kojom se danas sastao, suočava se s nešto prozaičnijim problemima.
Rumunjski mediji, naime, u petak posprdno izvještavaju o nizu gafova koje je njihova premijerka izvela prilikom ceremonije dobrodošlice hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću ispred sjedišta rumunjske vlade na Trgu pobjede u Bukureštu

Nakon srdačne dobrodošlice Dăncilă Plenković, inače bivše kolege iz Europskog parlamenta, na trenutak su se popeli na poseban podij, na kojemu su trebali odslušati himne dviju zemalja.

Dăncilă je međutim već nakon nekoliko sekundi rukom pokazala Plenkoviću da se uputi prema zgradi vlade.

Hrvatski je premijer prvo pričekao intoniranje himni koje je bilo predviđeno protokolom, a potom uzvratio sličnom kretnjom, sugerirajući joj da ipak ona krene prva.

Rumunjskoj premijerki, kako piše portal Digi24, to nije bilo dovoljno, pa je Plenkovića nastavila požurivati kad se trebao pokloniti počasnoj straži, što je on i učinio.

Sramoćenje rumunjske premijerke, zaključuje portal, tu nije stalo. Tijekom davanja izjava napravila je nekoliko gramatičkih grešaka na rumunjskom, da bi sve okrunila lošim engleskim na kojemu je upitala Plenkovića želi li se fotografirati (‘Make a photo?’ – doslovan prijevod ‘Radimo fotografiju?’), prenosi Tportal.hr.

U nastavku pogledajte videosnimku koja postaje viralna u Rumunjskoj.