Home Društvo MISTERIJ BAKE RADOJKE Proglasili ju mrtvom, a kad su joj iskopali grob...

MISTERIJ BAKE RADOJKE Proglasili ju mrtvom, a kad su joj iskopali grob – oživjela

SHARE

Radojka Stankov, 69-godišnjakinja iz maloga sela u Vojvodini, Kikinde, šokirala je stanovnike svojega mjestašca, pa i širu javnost, nakon što je njena priča preplavila srpske medije.

Gospođa Stankov je u ponedjeljak, nešto iza deset 22h, proglašena mrtvom, pa je sljedećih desetak sati prenoćila u mrtvačnici. Kažemo ‘prenoćila’, budući da je baka bila – živa.Nitko ne zna što se točno dogodilo, ali o žilavoj Vojvođanki prolomio se glas u susjednoj državi u prilično kratkome roku. Najprije je šokirala dežurnog tehničara, koji ju je pripremao za pogreb, pomaknuvši odjednom nogu, a potom i otvorivši oči.

Večer prije naime, proglašena je pokojnom u Domu zdravlja u Kikindi, a podjednako zbunjen kao i javnost je i liječnik koji je konstatirao smrt. Obukli su je za sprovod, njena obitelj je čak počela s pripremama za isti, zvali su već ostatak šire obitelji i prijatelja, no od svega ništa, Radojka je živa.

Trenutno su toliko bijesni da za medije odbijaju govoriti, a ne zna se još ni hoće li biti zakonskih posljedica za liječnikovu grešku.

“U ponedjeljak je dežurni tehničar oko pola jedanaest navečer primijetio da baka Radojka ne daje znakove života, zbog čega je pozvan liječnik Hitne pomoći Doma zdravlja u Kikindi. Liječnik je na licu mjesta konstatirao smrt. Radojka je ostala u Gerontološkom centru u utorak do jutarnjih sati u prostoriji gdje se smještaju preminule osobe”, prepričala je bizarnu situaciju doktorica Ružica Janković iz Gerontološkog centra Kikinda za Alo, prenosi Slobodna Dalmacija.