Home Politika Premalo policajaca za veliki grad: turski predsjednik pomaknuo i vječiti derbi Željezničara...

Premalo policajaca za veliki grad: turski predsjednik pomaknuo i vječiti derbi Željezničara i Sarajeva

SHARE

Vječni derbi 10. kola Lige za prvaka BiH, gdje je Željo na Grbavici ugostio Sarajevo igran je danas u 17 sati, a ne sutra, kako je ranije predviđeno, a sve zbog turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Naime, ranije je Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije zatražilo pomicanje termina odigravanje sarajevskog nogometnog derbija između Željezničara i Sarajeva zakazanog za nedjelju 20. svibnja zbog najavljenog predizbornog skupa turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana koji se održava istoga dana u središtu Sarajeva, potvrdili su u utorak iz sarajevske policije.

Dopis sa zahtjevom za pomicanje termina susreta iz posljednjeg kola nogometnog prvenstva BiH, MUP Sarajevske županije uputio je Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine (NS BiH), a tom zahtjevu je udovoljeno, te se derbi igrao danas.

Razlog za odgodu utakmice najavljene za nedjelju u 17 sati, su sigurnosni razlozi jer će najveći broj policajaca toga dana biti angažiran na zaštiti skupa predsjednika Republike Turske, koji je i čelnik Stranke pravde i razvoja.

Recep Tayyip Erdogan će predizborni skup održati u dvorani Zetri i očekuje se dolazak više tisuća Turaka i simpatizera u sklopu njegove predizborne kampanje.

Prema odredbama Nogometnog saveza BiH, posljednji susreti se moraju igrati u isto vrijeme, što bi sugeriralo da će se sva tri susreta posljednjeg 10. kola morati odgoditi. No, u NS BiH smatraju kako je moguće promjeniti termin odigravanja samo jedne utakmicu budući je sve već poznato jer je Zrinjski iz Mostara prvak države i ide u Ligu prvaka, dok će u Ligu Europe ići Široki Brijeg, Sarajevo i Željezničar.

Odluku o tome hoće li se pomaknuti termin odigravanja utakmice Željezničara i Sarajeva donijet će u sljedeća dva dana Natjecateljsko povjerenstvo NS BiH, potvrdili su za HINA-u u ovome savezu.