Home Crna kronika DETALJI STRAVIČNOG UBOJSTVA NOŽEM U GAJNICAMA: Ivan je sam nazvao policiju: ‘Zaklao...

DETALJI STRAVIČNOG UBOJSTVA NOŽEM U GAJNICAMA: Ivan je sam nazvao policiju: ‘Zaklao sam Anitu curu koju sam volio’

SHARE

U nedjelju u 8 ujutro Ivan K. (36) ubio je svoju djevojku Anitu K. (39). “Zaklao sam curu koju sam volio”, rekao je u nedjelju oko 8 sati ujutro nakon što je pozvao policiju, piše Jutarnji list. Policija je ubrzo došla pred kuću u Grintavečkoj ulici u zagrebačkim Gajnicama.

U kupaonici su zatekli Ivanovu partnericu Anitu u lokvi krvi zbog višestrukih ozljeda nožem. Ivan je uhićen i odveden u policiju, a Jutarnji neslužbeno doznaje kako je zločin napravio pod utjecajem alkohola.

Susjedi su zgroženi, a nisu čuli ništa, piše spomenuti list. “Vidjela sam ih sinoć. Prolazili su ulicom s bolesnim pesekom, za kojeg su i Ivan i Anita živjeli. Ona je bila doista draga osoba. On je, pak, vrlo osebujan lik. U nju zaljubljen do ušiju. Zapravo, i Aniti i Ivanu kujica Gizma bila je cijeli svijet. Anita je svojedobno živjela na početku ulice”, rekla je za Jutarnji jedna susjeda.

Policija u nedjelju u GajnicamaFoto: Luka Stanzl/PIXSELL

Gledali su kraljevsko vjenčanje

“A u nedjelju navečer spomenula je da su uživali gledajući kraljevsko vjenčanje i da njih dvoje u mislima žive na takav način. Bajkovito. I onda se dogodio zločin. Prestravljeni smo. Nikad ne bismo pomislili da je on kadar učiniti tako nešto, iako smo znali da ima neku kriminalnu prošlost”, kazala je stanarka Grintavečke ulice.

Ivan je već poznat policiji, prije desetak godina je uhićen jer je nakon sukoba s ocem i bakom zapalio vlastitu kuću. Tada se sukobio s poznanikom i njegovom tetom od kojeg je uz prijetnju nožem tražio novac. Uzeo je nekoliko tisuća kuna, pa nasrnuo na vlastitu baku i oca.

Zapalio vlastitu kuću

Potom je zapalio kuću, a dok su vatrogasci gasili vatru on je uhićen u autobusu linije 102 zbog nasrtaja na putnike. Tada je kod njega pronađen gram marihuane.

Poznat je policiji i po pljački Konzuma – blagajnicu je s klaunovskom maskom na glavi i prijetnjom nožem tražio da mu preda novac. Ukrao je tada 3500 kuna, a uhićen je nekoliko dana kasnije jer je ostavio otiske prstiju.

Dok su vatrogasci gasili buktinju, on je uhićen u autobusu linije 102 zbog, pak, nasrtanja na putnike. Pritom je kod njega nađen gram marihuane.

20.05.2018 Zagreb – Policijski ocevid na adresi Grintavecka ulica 36 gdje je u stanu pronadjena ubijena zena.
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Posljednja objava Anite na Facebooku

Ni prije tri godine nije imao mira, kada je jedno od (ne)djela odradio s klaunovom maskom na glavi. Na meti mu se tada našla djelatnica Konzuma koju je prepao na “klaunovski” način.

“Da nije on uz mene, ne bi ni mene više bilo”, napisala je na Facebooku Anita objavu posvećenu svom izvanbračnom suprugu Ivanu prije četiri dana, piše Večernji.  U svojoj posljednjoj objavi u nedjelju u 00.57 zahvalila mu je “jer pazi na nju od sveg zla koje danas postoji”.