Home Crna kronika JEZIVA ZABUNA U HRVATSKOJ: DOŠLA PO DIJETE U VRTIĆ, A TETA GA...

JEZIVA ZABUNA U HRVATSKOJ: DOŠLA PO DIJETE U VRTIĆ, A TETA GA DALA KRIVOJ BAKI: ‘Mislila sam da su ga ukrali, da ga više nikad neću vidjeti’

SHARE

Dok joj je ravnateljica ponavljala kako je dijete kod bake, užasnuta majka se sjetila provjeriti ormariće s cipelicama.

Majka Ivana u ponedjeljak je poslije posla došla po svog trogodišnjeg sina u vrtić Košutica u Ferdinandovcu kraj Đurđevca, no rekli su joj da nije tamo. Odgojiteljica, ujedno i ravnateljica vrtića rekla joj je da ga je pokupila baka. Majka, zbunjena provjerila je sa svekrvom, a kada joj je rekla da nije kod nje, srce joj je stalo.

“Mislila sam da su ga ukrali, da ga više nikad neću vidjeti, odmah smo nazvali policiju” rekla je majka za ePodravina. Sa šogoricom, pojurila je natrag u vrtić.

Dok je ravnateljica ponavljala kako je dijete kod bake, iako u šoku, majka se sjetila provjeriti ormariće s cipelicama kako bi vidjela čija je baka odvela njenog sina.

“Cipele mojeg sina bile su u ormariću, a tenisice jednog mališana, koji je još bio u vrtiću, su nedostajale. Tada smo shvatili da bi to moglo biti to” priča. Nazvali su mamu djeteta čije su tenisice nedostajale a još je bilo u vrtiću, a ona je nazvala baku. Shvatila je da to ipak nije njeno unuče.

“Ne znam kako je to moguće. Ta je baka rekla da je dijete plakalo i nije joj bilo jasno zašto stalno plače, a zbog toga mu nije dobro pogledala lice. Tek kad smo nazvali, shvatila je da je to moj sin, a ne njen unuk” priča majka Ivana.

Policijski glasnogovornik Dražen Laljek kaže da su primili dojavu o navedenom slučaju zamjene djeteta.

“Srećom slučaj je ubrzo riješen, došlo je do zabune i tu nema elemenata kaznenog djela ni prekršaja” rekao nam je on. Vrtić je bez komentara.