Home Gospodarstvo Oprez prilikom vraćanja stvari koje vam ne pašu, Amazon blokira one koji...

Oprez prilikom vraćanja stvari koje vam ne pašu, Amazon blokira one koji to čine prečesto

SHARE

Amazonovi kupci neugodno su se iznenadili kada ih je, umjesto potvrde o kupnji, na mail adresama dočekala vijest o odbijanju. Najmanje jednom kupcu, piše Fortune, Amazon je zatvorio račun i onemogućio otvaranje drugog.

Kako mu nije bilo jasno zbog čega mu je onemogućena kupnja, nazvao je službu za korisnike, a agent mu je rekao da je račun blokiran zbog previše vraćanja artikala. Drugi su otkrili kako ih je Amazon tražio konkretne razloge povratka robe iako si ih jasno naveli na web stranicama kroz odgovarajući formular.

Bivši čelni ljudi Amazona kažu kako kompanija redovno zatvara račune zbog previše vraćanja ili ‘vraćanja krive stvari te kršenja ostalih pravila kod prava na povratak’.

Iako klasične trgovine imaju mogućnost odbijanja povratka robe, Amazon je internetska trgovina pa korisnici smatraju da bi trebali imati nešto drugačija pravila. Ipak nije riječ o artiklima koje možete isprobati ili vidjeti sami.

Amazon je na prozivke o blokiranju računa odgovorio sljedeće:

„Želimo da svi budu u mogućnosti koristiti Amazon, ali u rijetkim prilikama netko iskorištava našu uslugu tijekom dužeg perioda. Odluku o zabrani nikad ne donosimo lako, ali s 300 milijuna kupaca u cijelom svijetu, moramo zaštititi sve naše kupce. Ako korisnik misli da je blokada pogreška, uvijek nam se može osobno obratiti i zajedno s nama pregledati svoj račun“.