Home Crna kronika Prošlo je godinu dana od Denisova ubojstva, ocu sve teže: ‘Još i...

Prošlo je godinu dana od Denisova ubojstva, ocu sve teže: ‘Još i danas osjećam tvoj miris, čujem u snu tvoj smijeh’

SHARE

Teta ubijenog Denisa, Kadifa priznala je da im je teško, a posebice dječakovu ocu Rešidu. Što vrijeme prolazi, to mu je teže

Godina dana je od smrti malenog Denisa Pašića kojeg su monstruozno usmrtile majka Chiara Pašić i maloljetna štićenica Odgojnog doma u Puli. Teta ubijenog Denisa, Kadifa priznala je da im je teško, a posebice dječakovu ocu Rešidu. Što vrijeme prolazi, to mu je teže, doznaje 24sata.

Rešid je povodom godišnjice smrti malenog Denisa napisao emotivno pismo. Prenosimo ga u cijelosti: 

Prođe godina dana od kad me je napustio moj jedini i nikad prežaljeni sin Denis Pašić. Pitam se zašto je moralo biti tako jer imao si samo tri godine i bio si dijete puno života. Tvoje vesele, razigrane oči babo i danas vidi kad god sklopim oči. Bio si moj život, moje sve. Moje je srce bilo ispunjeno onoga dana kada si rođen. Danas ne mogu da vjerujem da te nema i da si me napustio zauvijek. Poslije tebe ostao sam slomljen čovjek. Izgubio sam ono što sam najviše volio… Izgubio sam sine tebe. Zahvalan sam Allahu što te u moj život dao, što mi je dao da osjetim tu ljubav i sreću,  da osjetim tvoju toplinu i miris kad god bih te u naručje uzeo. Ali poslije svega ostao sam slomljen čovjek koji nije bio spreman da te izgubi i koji se nikad nije nadao tome. Očekivao sam da ćeš jednog dana svome ocu na mezaru Fatihu proučiti, ali sine, život je nepredvidiv i sudbina je htjela drugačije. Još i danas osjećam tvoj miris, čujem u snu tvoj smijeh. Sve dok tvoj babo postoji, nikad zaboravu predan biti nećeš…

Dušo moja, ptičice Džennetska… svaka moja dova upućena je Allahu dž. š. da ti otvori vrata svoga Dženneta i da uživaš u Džennetskoj bašti. 

Voli te tvoj babo najviše na svijetu. Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo! Sa bolom u duši, Rešid Pašić“.

Podsjetimo, krajem svibnja sve nas je ‘smrznuo’ monstruozan zločin u Puli, nakon što se otkrilo kako je majka ubila trogodišnjeg sina, a u tome joj pomogla 14-godišnja maloljetnica, pokazala je istraga. Mrtvo tijelo trogodišnjeg mališana Denisa Pašića, policajci su pronašli u pulskoj uvali Mandrač.

Priča dječakove majke Chiare Rojnić, udane Pašić, od početka je policijskim istražiteljima djelovala sumnjivo. Nakon što je pokušala zataškati svoju krivnju tvrdeći da ne zna gdje joj je sin, Chiara ubrzo priznaje ubojstvo. Ubila je svoje dijete jer ga se željela riješiti kako bi otputovala u Makedoniju. Denis bi joj jednostavno smetao. Dječaka je davila rukama kroz jastuk, a nakon što se uvjerila da je mrtav, uz pomoć maloljetnice umotala ga je u dekicu. Nakon toga su tijelo stavile su na dječja kolica i odvezle ga do obale u uvali Mandrač.

Chiara i pomagačica ušle su u more s dječakovim tijelom te ga ostavile nekoliko metara od obale. Na povratku su se riješile kolica i dekice, koju su odbacile unutar napuštene vojarne.